Finkšt VN Gorenjske končal le za zmagovalcem

23.5.2022 | 09:00

Tilen Finkšt na zmagovalnem odru na VN Gorenjske

Tilen Finkšt na zmagovalnem odru na VN Gorenjske

Finkšt ob Bogdanu Finku, direktorju KK Adria Mobil

Finkšt ob Bogdanu Finku, direktorju KK Adria Mobil

Vidno utrujen po prihodu v cilj

Vidno utrujen po prihodu v cilj

Cerklje na Gorenjskem - Novomeški kolesar Tilen Finkšt (Adria Mobil) je bil na veliki nagradi Gorenjske drugi. Po 171,8 km dolgi trasi med Termami Snovik in Cerkljami na Gorenjskem je bil od 24-letnega domačina boljši le Poljak Patryk Stosz (Voster ATS). Tretje mesto je zasedel Čeh Daniel Babor (Elkov-Kasper).

Finkšt je na letošnjih slovenskih dirkah, ki spadajo v koledar Mednarodne kolesarske zveze Uci, dosegel najboljšo slovensko uvrstitev. Na koncu je moral priznati premoč le Poljaku Stoszu, ki je slavil četrto zmago v karieri.

VN Gorenjske je bila sicer četrta dirka na slovenskih tleh pod okriljem Ucija. V marcu so bile na sporedu VN Slovenske Istre, VN Vipavske doline in VN Adrie Mobil.

Poleg Finkšta se je med deset najboljših uvrstil še Jaka Primožič (Hrinkow Advarics Cycleang). V vodilni 14-članski skupini kolesarjev je bil na koncu sedmi. Med dvajseterico sta od Slovencev končala še David Per (Adria Mobil) na 13. in Aljaž Jarc (Adria Mobil) na 19. mestu.

Naslednja preizkušnja serije Uci na slovenskih tleh bo dirka po Sloveniji med 15. in 19. junijem, na kateri bo med številnimi odličnimi kolesarji nastopil tudi dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

STA; M. K.; foto: KK Adria Mobil

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava