Za participativni proračun 120.000 evrov; predlogi do 10. junija

23.5.2022 | 10:40

Sevnica - Tudi letos, četrto leto zapored, so v sevniški občini razpisali participativni proračun - o razporejanju dela proračunskega denarja bodo torej spet neposredno odločali občani. Njihove predloge na občini sprejemajo do 10. junija 2022.

Participativni proračun je kvota občinskega proračuna, ki se razdeli sorazmerno po celotnem območju občine Sevnica, enakomerno in skladno z razmerji števila prebivalcev v posamezni krajevni skupnosti ter njeno velikostjo, pojasnjujejo na občini. V ta namen tokrat gre 120.000 evrov.

Občina Sevnica ima enajst krajevnih skupnosti, v katerih živi zelo različno število ljud. Število prebivalcev v njih se giblje med 155 in 6.394, velikost pa med 2 in 50,8 kvadratnimi kilometri.

Za izvedbo participativnega proračuna se vsako leto zbirajo predlogi in pobude za projekte za naslednje proračunsko leto. Podane pobude bo pregledala in odobrila strokovna komisija. Odobrene pobude bodo javno objavljene, o uvrstitvi v proračun pa bodo občani odločali z SMS glasovanjem predvidoma v septembru.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava