gospodarstvo

Slovenski državni gozdovi z novim vodstvom, nadzorniki razrešili Tomazina

24.5.2022 | 14:00 | STA; M. K.

Robert Tomazin (Foto: arhiv; Bobo)

Robert Tomazin (Foto: arhiv; Bobo)

Sedež družbe Slovenski državnih gozdovi SiDG (Foto: arhiv DL)

Sedež družbe Slovenski državnih gozdovi SiDG (Foto: arhiv DL)

Kočevje - Nadzorni svet družbe Slovenski državni gozdovi (SiDG) je na ponedeljkovi seji s položaja razrešil direktorja družbe Roberta Tomazina, finančnega direktorja Andreja Janšo in poslovnega direktorja Matjaža Juvančiča. Razlog je po navedbah družbe "različno razumevanje nadaljnjega razvoja družbe". Juvančiča je nato imenoval za glavnega direktorja.

"Zaradi različnega razumevanja nadaljnjega razvoja družbe je nadzorni svet SiDG na seji s člani poslovodstva sklenil sporazume o predčasnem prenehanju mandatov s 23. majem," so danes sporočili iz SiDG.

Nato je nadzorni svet za glavnega direktorja družbe imenoval Juvančiča, ki bo funkcijo opravljal do imenovanja novega poslovodstva s polnim mandatom, vendar največ za obdobje šestih mesecev, so pojasnili v družbi.

Nadzorni svet je Tomazina za glavnega direktorja, Juvančiča in Janšo pa za člana poslovodstva imenoval na seji februarja lani, in sicer za petletni mandat. Družbo je pred tem od maja 2020 začasno vodil Samo Mihelin, saj je nadzorni svet z njegovim predhodnikom Zlatkom Fickom sklenil sporazum o prenehanju mandata.

Tomazin je za Dnevnik potrdil, da je bila prekinitev mandata sporazumna. "Trdno verjamem, da bo družba SiDG tudi v prihodnje sledila ambiciozno zastavljenim ciljem razvoja in dosegala zavidanja vredne poslovne rezultate," je pojasnil za časnik.

SiDG je po prvih ocenah poslovno leto 2021 zaključila z rekordnim čistim dobičkom v višini 14 milijonov evrov, kar je 87 odstotkov več kot leto pred tem in 83 odstotkov več, kot je bilo načrtovano, so v začetku leta sporočili iz družbe. Družba je obenem dosegla načrtovan obseg gozdne proizvodnje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava