dolenjska

Kam gredo nekdanji poslanci in kam nese Tokca?

26.5.2022 | 09:40

Kam gredo nekdanji poslanci in kam nese Tokca?

Kaj po koncu mandata počnejo naši neizvoljeni poslanci? Bodo uveljavljali pravico do poletnega nadomestila plače in kakšni so njihovi nadaljnji načrti v politiki? Odgovore na ta vprašanje smo poiskali v tokratnem Dolenjskem listu.

Preverili smo tudi, kakšen je vpis v srednješolske programe v regiji. Nekatere šole so z njim zelo zadovoljne, druge malo manj, nekatere pa sploh ne. Skupno vsem pa je, da so razočarani nad odločitvijo nekdanje vlade, da se zimske počitnice v novem šolskem letu premaknejo v januar. Kaj vse je s tem narobe, preberite v novem Dolenjskem listu.

Bili smo na Vinski Vigredi v Metliki, čebelarskem prazniku v Dolenjskih Toplicah, ocenjevanju štrukljev v Mirni Peči, slavnostnem koncertu šentjernejske godbe pa tudi na prvem samostojnem koncertu Tomislav Jovanovića - Tokca v Novem mestu.

Pesmi, ki jih je zapel ob zgolj klavirski spremljavi so nekaj povsem novega, povsem drugačnega. »V rokenrolu je pomembno, da imaš dobrega bobnarja in eno opico spredaj, ki poje, tu pa nimaš nikogar za seboj,« je o novi izkušnji po osamosvojitvenem koncertu, kot ga je poimenoval, povedal Tokac.

Vse to in še mnogo več v novem Dolenjskem listu, ki mu je tokrat priložena tudi Živa. V njej lahko preberete, kako pri nas potekajo zmenkarije na spletu, kaj novega se iz starega rojeva na novomeški glasbeni sceni, pa tudi, kako poteka delavnik najbolj nevidnih, a zato nič manj pomembnih delavcev Splošne bolnišnice Novo mesto.

Četrtek je dan za Dolenjski list!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava