kronika

FOTO: Pekel na AC, voznik iz kabine splezal sam

7.6.2022 | 18:50 | M. K.

Fotografije gorečega tovornjaka na AC (PGD Trebnje)

Fotografije gorečega tovornjaka na AC (PGD Trebnje)

Policijske kontrole Dolenjska

Policijske kontrole Dolenjska

Policijske kontrole Dolenjska

Policijske kontrole Dolenjska

Promet.si

Promet.si

Promet.si

Promet.si

Dopoldne ob 9.32 se je na avtocesti med priključkoma Mirna Peč - Trebnje vzhod, občina Mirna Peč, kot smo s fotografijami že poročali, prevrnilo tovorno vozilo in zagorelo v predelu kabine. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Trebnje, Ponikve in Mirna Peč so zavarovali kraj nesreče, pogasili požar, pomagali pri odstranjevanju in prekladanju tovora ter pomagali avtovleki. Cesta je bila v času nesreče zaprta za ves promet.

Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovanega voznika oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Delavci DARS-a so poskrbeli za zavarovanje kraja s prometno signalizacijo in očistili posledice nesreče.

(Morebitnega) utopljenca niso našli

Zjutraj ob 5.41 so v reki Krki pod Mlinarsko potjo v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto in potapljači zaradi suma, da se je nekdo utopil, preiskali rečno strugo in brežino. Osebe niso našli.

Padla čez škarpo, s helikopterjem v UKC

Ob 13.08 je v naselju Drašiči, občina Metlika, ženska padla čez škarpe in se poškodovala. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika, ki so jo oskrbeli na kraju in jo predali ekipi HNMP s helikopterjem SV, ki so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Trk pri HE Blanca

Ob 11.49 sta na cestnem odseku Impoljca-Brestanica pri HE Blanca, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Poškodovana je ena oseba. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja,  z vpojnimi sredstvi posuli  razlite motorne tekočine ter nudili pomoč avtovleki in policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Gorela suha trava

Ob 16.41 je v Bizeljski vasi, občina Brežice, gorela suha trava. Gasilci PGD Bizeljsko in Orešje so požar na površini okoli 20 arov pogasili.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava