VIDEO: Deželak Junak zbral 924.116,75 evra za počitnice otrok

11.6.2022 | 11:00

Voditelj na Radiu 1 Miha Deželak je z akcijo Deželak Junak že osmo leto zapored prekolesaril Slovenijo in skupaj s poslušalci za otroke iz socialno šibkih družin zbral neverjetnih 924.116,75  evrov!

Dobrodelna pustolovščina se je tako že osmo leto zapored zaključila na Debelem rtiču, kjer je Deželaka in njegovo ekipo pričakala ogromna množica navdušenih podpornikov, med njimi njihove družine, prijatelji in poslušalci, ki so ves čas akcije dihali z njimi. Pospremili so jih z bučnim aplavzom in vzkliki.  Za velikosrčno ekipo je 10 dni garanja, bolečin v nogah, utrujenosti in občasnih slabosti.

»Slovenija, zdaj smo res vsi zbrani, dočakali smo ga! In to najbolj srečnem kraju leta, na Debelem rtiču! Kraju kjer se vsako leto življenaj tisočih otroko obrnejo na bolje, zaradi vas najboljših poslušalcev na svetu, ki v njihova življenja pošljete žarek sonca,« je dejal voditelj sprejema Denis Avdić, ki je bil navdušen nad zbranim zneskom.

»Presrečen sem, to je fantastičen znesek! Ne bi mi uspelo brez moje ekipe. Mi smo dali vse od sebe, jaz sem to čutil na vsakem koraku, Slovenija je dihala z nami. Za vsakega otroka, ki bo tukaj užival, sem res zelo vesel. Otroci se bodo kopali, jedli sladoled, se igrali, skratka uživali bodo na morju. Počutili se bodo ljubljeni, cenjeni in to je to, za kar delamo,« je dejal Deželak Junak.

Radijci bodo na počitnice tako odpeljali več kot tisoč otrok, ki še nikoli v življenju niso bili na morju, plavali v njem, ali zgolj namočili noge.

Letošnja dobrodelna avantura je bila znova polna vzponov, padcev, izzivov in presenečenj! Deželaka je v vsakem kraju kamor je prikolesaril, čakala ogromna podpora. Zbralo se je veliko ljudi, ki so ga nagradili z aplavzom, stiskom rok, spodbudnimi besedami.

Vsako leto akcijo podpira tudi veliko otrok, ki želijo pomagati svojim sovrstnikom, šole in razredi zbirajo denar, da bodo otroci lahko uživali na morju.

Da je na poti vse potekalo gladko, so za Junaka in ekipo poskrbeli: Decathlon za športna oblačila, AMZS za varnost na cesti in Zavarovalnica Triglav za zavarovanje.

Tudi letos pa ni šlo brez Gargamela (programski direktor Radia1, Andrej Vodušek), ki že nekaj let otežuje pot Deželaku in mu zbija motivacijo. A Deželak se ni vdal, saj je vedel je, da ima ob sebi fantastično ekipo in v glavi samo eno željo: Premagati vse ovire in odpeljati otroke na morje! Ko ga je v sredo premagal na Ljubljanici, kjer sta se pomerila na supih, je dobil še dodatnih moči in z lahkoto odkolesaril cilju naproti.

Po desetih dneh se je tako končno vrnil v objem svoje družine, prijateljev, sodelavcev, ki so ga na Debelem rtiču toplo sprejeli. Že čez nekaj dni pa bo na isti lokaciji odmeval otroški smeh, saj bodo mali sončki končno uživali na brezskrbnih morskih počitnicah.

B. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava