posavje

Umrl je kostanjeviški župan Ladko Petretič; žalna seja v ponedeljek

23.6.2022 | 19:00 | M. K.

Ladko Petretič (Foto: arhiv DL; B. B.)

Ladko Petretič (Foto: arhiv DL; B. B.)

Kostanjevica na Krki - V 66. letu starosti je danes po zahrbtni bolezni umrl župan Občine Kostanjevica na Krki Ladko Petretič.

Ladku Petretiču se je pred jesenskimi lokalnimi volitvami iztekal njegov drugi županski mandat. Funkcijo župana je prvič nastopil leta 2014, ko je za ta položaj kandidiral kot takratni podžupan ter neodvisni kandidat s podporo dotedanjega prvega moža občine Mojmirja Pustoslemška. Na naslednjih lokalnih volitvah leta 2018 so mu kostanjeviški volilci mandat potrdili še enkrat. Pred tem je bil v lokalni politiki aktiven vse od ustanovitve kostanjeviške občine kot član občinskega sveta in kasneje, kot omenjeno, tudi kot podžupan.

Funkcijo župana je Ladko Petretič opravljal nepoklicno.

Dodano 24.6. ob 14.00:

Žalna seja kostanjeviškega občinskega sveta bo v ponedeljek, 27. 6., ob 19. uri v nekdanji samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki.

Od župana pa se bodo poslovili v torek, 28. 6., ob 17. uri na pokopališču v Kostanjevici na Krki. Žara pokojnika bo v poslovilni vežici od 11. ure dalje.

Do nadaljnjega bo občino vodil podžupan Robert Zagorc. Odločitev, ali bodo v občini razpisali nadomestne županske volitve ali počakali do rednih jesenskih lokalnih volitev, še ni znana.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava