Pihalni orkester Krka iz Prage z novo zmago

28.6.2022 | 13:10

Fotografje: arhiv orkestra

Fotografje: arhiv orkestra

Pihalni orkester Krka iz Prage z novo zmago
Po nastopu z mag. Tanjo Strniša, veleposlanico Republike Slovenije v Češki republiki.

Po nastopu z mag. Tanjo Strniša, veleposlanico Republike Slovenije v Češki republiki.

Pihalni orkester Krka se je minuli vikend udeležil mednarodnega tekmovanja v Pragi, ki ga podpirata Ministrstvo za kulturo Češke republike ter organizacija WASBE (svetovna organizacija pihalnih orkestrov). Na tekmovanju so nastopili orkestri iz Češke, Nemčije, Španije, Poljske in Slovenije.

Orkester je na tekmovanju nastopil v soboto, 25. 6., ter ravno na državni praznik poskrbel za najboljšo možno promocijo naše države, sporočajo njegovi člani. V najvišji tekmovalni kategoriji je navdušil žirijo ter prejel zlato plaketo s posebnim priznanjem (prejel je 98,5 točke od 100 možnih) ter tako postal zmagovalec svoje kategorije. Prejel je še priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe, dirigent Matevž Novak pa je bil razglašen za najboljšega dirigenta na tekmovanju. Na koncu podelitve je orkester prejel še nagrado za najboljši orkester celotnega tekmovanja.

Član žirije Václav Blahunek je orkestru v oceni napisal: »Najlepša hvala za vašo glasbo in interpretacijo. V vašem nastopu sem zelo užival, še posebej bi pohvalil vašo mehko orkestrsko barvo. Opravili ste izjemno delo. Čestitke!«

Nastop orkestra ter podelitev si je ogledala tudi mag. Tanja Strniša, veleposlanica Republike Slovenije v Češki republiki, ki je bila, kot sporočajo glasbeniki, navdušena nad mlado in močno umetniško energijo orkestra.

Pihalni orkester Krka sicer doma že ta teden začenja s poletnimi glasbenimi delavnicami za najmlajše – Poletnimi glasbenimi uricami.

M. K.
Foto: Filip Markovič

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava