V občini Loški Potok odprli medgeneracijski center; tudi stanovanja za mlade družine

29.6.2022 | 08:10

Vse fotografije: Občina Loški Potok

Loški Potok - V občini Loški Potok so pretekli teden namenu predali medgeneracijski center Hrib 103, v katerem so uredili prostore za medgeneracijsko druženje, društvo upokojencev, štiri varovana stanovanja ter pet stanovanj za mlade družine. Stanovanja bodo razdelili na podlagi javnega razpisa.

Kot je povedal župan Ivan Benčina, želijo s centrom vzpodbuditi medgeneracijsko sodelovanje, zato so v njem poleg varovanih stanovanj, ki jih običajno potrebujejo starejši, uredili tudi stanovanja za mlade družine. Med centrom in domom starostnikov, ki je v neposredni bližini, nameravajo urediti tudi medgeneracijski park.

"S tem bomo vzpodbudili socialne stike med obema starostnima skupinama, hkrati pa bo to pomenilo, da starejših ne odrivamo na družbeni rob, ampak so v središču dogajanja," je dejal.

Celoten projekt je po besedah župana stal 1,4 milijona evrov. Od tega so na podlagi dopolnila, sprejetega v DZ k državnemu proračunu, dobili pol milijona evrov, dodatno jim je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti zaradi podražitev odobrilo 110.000 evrov. Preostalo je prispeval občinski proračun.

Stanovanja v večgeneracijskem centru bodo zainteresiranim dodelili na podlagi javnega razpisa, ki ga bodo objavili po sprejetju ustreznega pravilnika. Tega bo v četrtek obravnaval občinski svet.

STA; M. K.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava