dolenjska

Humanitarni teden je za prostovoljce prehitro minil

4.7.2022 | 11:00 | M. K.

Foto: OZ RK Novo mesto

Foto: OZ RK Novo mesto

Zlaganje drv v Šentjerneju

Zlaganje drv v Šentjerneju

Ustvarjanje

Ustvarjanje

Humanitarni teden je za prostovoljce prehitro minil

Novo mesto - Na Območnem združenju RKS Novo mesto so prve štiri počitniške dni organizirali humanitarni počitniški teden mladih Nisi sam, ki se ga je udeležilo 17 mladih prostovoljcev, od tega deset dijakov vseh novomeških srednjih šol, štirje devetošolci in trije študentje. Različne dejavnosti je novomeški Rdeči križ mladim ponudil v dopoldanskem času.

Kot sporočajo iz humanitarne organizacije, so se v začetku humanitarnega tedna udeleženci spoznali med seboj, se pogovarjali o prostovoljskih izkušnjah,  seznanili so jih z dejavnostmi novomeškega Rdečega križa in o možnostih opravljanja prostovoljnega dela.

Drugi dan so se na ustvarjalni delavnici družili s 26. stanovalci Doma starejših občanov in skupaj izdelali 70 škatlic presenečenja, ki so jih podarili sostanovalcem ali svojcem. Preden so zaključili dan, so se razgibali na vadbi joge.

Tretji dan je bil delaven, saj so starejšemu paru iz Šentjerneja zložili drva in temeljito pospravili stanovanje. Na akciji sta se jim pridružila še dva prostovoljca KORK Šentjernej.

Zadnji dan so se družili z uporabniki programa Delo z brezdomnimi in socialni ranljivimi na novomeškem Rdečem križu in skupaj pomagali pakirati živilske pakete v skladišču. Humanitarni teden pa so zaključili v prijetnem vzdušju na rekreativnem kegljanju.

Mladi so si v tem tednu, kot sporočajo z OZ RK Novo mesto, pridobili dragocene prostovoljske izkušnje in bili zelo zadovoljni, kar kažejo njihovi vtisi.

Udeleženka Neža je povedala: »Všeč mi je, da smo naredili nekaj dobrega in, da smo s tem pomagali drugim.«

Eva pa je strnila svoje vtise: »Všeč mi je bilo druženje s starejšimi, spoznavanje novih ljudi in pomoč starejšim. Lahko bi trajalo dlje.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava