dolenjska

Novomeške Lakovnice bodo dobile kanalizacijo

15.7.2022 | 12:50 | M. K.

Gregor Macedoni in Marjan Skube ob včerajšnjem podpisu pogodbe (Foto: MO NM)

Gregor Macedoni in Marjan Skube ob včerajšnjem podpisu pogodbe (Foto: MO NM)

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto bo v Gorenjih in Dolenjih Lakovnicah začela graditi kanalizacijo. Do spomladi prihodnje leto naj bi tako na javno kanalizacijo priključili 156 prebivalcev omenjenih vasi ob Novem mestu. Pogodbo o gradnji sta včeraj podpisala novomeški župan Gregor Macedoni in direktor na razpisu izbranega gradbinca Malkom Marjan Skube.

Naložba je vredna nekaj več kot 770.000 evrov brez davka na dodano vrednost, z gradnjo naj bi začeli prihodnji mesec, končali pa predvidoma maja prihodnje leto. Na kanalizacijo bo priključenih 45 objektov s 156 prebivalci, so sporočili z Mestne občine Novo mesto.

Kanalizacijski vod, dolg 1935 metrov, bo povezan na novo kanalizacijo v sosednji vasi Jama, kjer je občina komunalno infrastrukturo uredila leta 2019, zgrajeno bo tudi črpališče za odvajanje odpadnih voda. Denar za izgradnjo bo zagotovila novomeška občina, v primeru uspešne prijave na javni razpis pa si obetajo, da jo bodo v višini do 60 odstotkov sofinancirali iz mehanizma za okrevanje in odpornost.

Drugi projekti

V občini sicer ta trenutek poteka še več drugih projektov. Med drugim je še vedno v teku rekonstrukcija cestišča in izgradnja kolesarske povezave Drska-Bršljin na Ulici Slavka Gruma, dela potekajo tudi na vodovodu v Turkovi ulici. Jeseni bodo začeli z gradnjo kanalizacije s čistilno napravo na Vrhu pri Ljubnem in v Dolenjem Kamenju, obeta se nadaljevanje del na kanalizaciji v Ždinji vasi. V okviru obnove Seidlove ceste načrtujejo celovito rekonstrukcijo kanalizacije in vodovoda na omenjeni osrednji novomeški cesti.

‹ nazaj

Komentarji (1)

15.7.2022 2   (2)   (0)   OceniJožko 
Ždinja vas je še daleč od aktiviranja kanalizacije čeprav se je že slavilo. Trška Gora in okolica pa od vodovoda.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava