kronika

FOTO: Zasegli konopljo, na delu tudi bombni tehniki - počitniška hiša vse prej kot za dopust

27.7.2022 | 14:10 | M. K.

V počitniški hiši je gojil konopljo in izdeloval bombe. (Fotografije - tudi spodaj v fotogaleriji - PU Novo mesto)

V počitniški hiši je gojil konopljo in izdeloval bombe. (Fotografije - tudi spodaj v fotogaleriji - PU Novo mesto)

Konopljo so policisti poželi in uničili.

Konopljo so policisti poželi in uničili.

Osumljenec je izdeloval tudi konopljino smolo.

Osumljenec je izdeloval tudi konopljino smolo.

Brežiški policisti so z odredbo sodišča opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Med hišno preiskavo počitniške hiše so odkrili prirejene prostore za gojenje prepovedane konoplje.

Našli in zasegli so več rastlin konoplje v višini do 1,8 metra, 20 kg posušene konoplje, konopljino smolo v različnih embalažah, predmete, namenjene pakiranju in preprodaji prepovedane droge in opremo ter pripomočke za gojenje konoplje. Našli in zasegli so tudi devet prepovedanih petard, sestavine za izdelavo smodnika in eksplozivnih teles in več kot 60 tulcev, polnjenih s črnim smodnikom in električnimi vodniki za vžig.

Pri zasegu predmetov so sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in bombni tehniki Specialne enote GPU.

Brežiški policisti nadaljujejo kriminalistično preiskavo in analizo zaseženih predmetov. Zoper 37-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek zaradi posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov, danes sporočajo s PU Novo mesto.

‹ nazaj

Galerija (7)

_konoplja (1)
_konoplja (2)
_konoplja (3)
_konoplja (4)
_konoplja (5)
_konoplja (6)
_konoplja (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava