bela krajina

Akcija Šolar 2022 za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin

8.8.2022 | 10:50 | M. K.

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Metlika - Tudi letos na območnem združenju Rdečega križa Metlika že šestnajsto leto zapored pripravljajo akcijo Šolar, s katero socialno ogroženim staršem pomagajo pri nakupu vse potrebnega za nemoten vstop njihovih otrok v šolo. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona (v višini 40 evrov na otroka) prejmejo starši. Bon na ime otroka bodo lahko vnovčili v trgovini Partner v Metliki, in sicer do konca avgusta, ko poteka akcija. Pomoč je namenjena izključno za šolske potrebščine.

V preteklem šolskem letu je humanitarno pomoč prejelo 85 prejemnikov. Letos so že poslali 70 bonov, a glede na poznavanje razmer in porast cen bo število prejemnikov, kot poročajo z metliškega Rdečega križa, več.

Pomoč še zbirajo

Da bi lahko pomagali večjemu številu otrok, prispevke še vedno zbirajo na TRR RK Metlika: 02994-0019199751 (NLB) sklic: 00 2022 s pripisom Šolar 2022.

''Prepričani smo, da bomo skupaj marsikateremu otroku omogočili miren vstop v šolske klopi,'' so ob tem še zapisali na OZ RK Metlika.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava