Spremenili načrte glede zaprtja mestnega središča za promet

18.8.2022 | 07:40

Foto: Občina Kočevje

Foto: Občina Kočevje

Prikaz ureditve enosmerne ceste

Prikaz ureditve enosmerne ceste

Kočevje - V Kočevju so načrtovali, da bodo od 22. septembra del mestnega središča zaprli za promet, a so zdaj načrte spremenili. Tako bodo 24. septembra začeli s faznim omejevanjem prometa oz. uvedbo enosmerne ceste v smeri vožnje od juga proti severu, so sporočili z občine.

Hkrati bo območje spremenjeno v skupni prostor, kjer bo omejitev vožnje 20 kilometrov na uro in kjer bodo imeli prednost v prometu pešci in kolesarji.

V občinski upravi pričakujejo, da bo na račun uvedbe enosmerne ceste tranzitni promet v središču mesta močno zmanjšan in da bo ukrep občutno prispeval k vzpostavitvi bolj kakovostnega in varnega javnega prostora. V načrtu za letošnjo jesen ostaja tudi ureditev parkirišč v starem mestnem jedru in nato strožji nadzor nad parkiranjem v tem območju, so sporočili.

Nov režim skupnega prometnega prostora in enosmerne ceste bodo podrobneje predstavili sredi septembra, vzpostavitev novega prometnega režima pa je načrtovana s 24. septembrom. Pred tem bo mesto zaprto za promet na dan brez avtomobila in na dan športa, to je 22. in 23. septembra, so še sporočili.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava