posavje

Temeljni kamen za 92 novih stanovanj

26.8.2022 | 18:30 | M. L.

Brežiški župan Ivan Molan (levo) in direktor podjetja NIK Investicije Dušan Simonič sta položila temeljni kamen za večstanovanjsko stavbo. (Vse foto: M. L.)

Brežiški župan Ivan Molan (levo) in direktor podjetja NIK Investicije Dušan Simonič sta položila temeljni kamen za večstanovanjsko stavbo. (Vse foto: M. L.)

Tu bodo septembra začeli graditi stanovanja.

Tu bodo septembra začeli graditi stanovanja.

Brežice - V Brežicah bodo zgradili večstanovanjsko stavbo, za katero sta danes položila temeljni kamen brežiški župan Ivan Molan in direktor podjetja NIK Investicije Dušan Simonič.

Na zemljišču v Ulici Stanka Škalerja (blizu avtobusne postaje) bo tako nastalo 92 stanovanj različnih velikosti, od garsonjer do štirisobnih. Kot je še povedal Simonič, bodo začeli graditi septembra, gradnja naj bi trajala petnajst mesecev.

Po direktorjevih besedah gre za 13-milijonsko naložbo. Plačalo jo bo podjetje, s tem da bodo kupci stanovanj plačali desetodstotno predplačilo. Cena stanovanja bo v povprečju 2.200 evrov za kvadratni meter brez davka.

Kot je rekel brežiški župan Ivan Molan, v občini Brežice opažajo potrebo po stanovanjih, zato so že leta 2008 sprejeli podrobni prostorski načrt, ki omogoča v omenjenem mestnem delu stanovanjsko gradnjo. Takrat je prišlo do zastoja zaradi gospodarske krize.

»Potem smo si prizadevali dobiti novega vlagatelja. In vesel sem, da se je podjetje NIK Investicije odločilo zgraditi stanovanja za trg. Upam, da bo tudi stanovanjski sklad odkupil nekaj stanovanj, ki bodo najemna. Tudi občina Brežice namerava v prihodnjih letih povečati fond svojih stanovanj,« pravi župan, ki pričakuje, da bo v prihodnjih letih v Brežicah na voljo dovolj stanovanj. V mesto se po njegovih besedah ljudje priseljujejo, ker očitno prepoznavajo Brežice kot prijazno okolje.

Današnjo priložnostno kratko slovesnost ob polaganju temeljnega kamna je povezoval Lojze Bojanc.

Zvočni zapisi

Brežiški župan Ivan Molan o gradnji stanovanj

‹ nazaj

Galerija (8)

IMG_2824
IMG_2825
IMG_2826
IMG_2827
IMG_2828
IMG_2835
IMG_2837
IMG_2838

Komentarji (1)

27.8.2022Ocenitoto 
zanimivo bi bilo vedeti kdo je bil lastnik teh zemljišč na katerih se bo gradilo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava