V streljanju umrl 22-letnik, trije poškodovani; osumljenca po begu že aretirali!

4.9.2022 | 07:50

Osumljeni Mirko Pilinger je po nekajurnem begu že v policijskem pridržanju.

Sinoči okoli desete ure so policisti na številki 113 prejeli več klicev, da se je prišlo na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju, do streljanja. Operativno-komunikacijski center je na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, kasneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi.

Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letni osumljenec iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana.

100 ljudi pred bolnišnico

Med enajsto zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

Zaradi opravljanja ogleda kraja je bila cesta Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju zaprta do tretje ure zjutraj. Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, z dežurnim okrožnim državnim tožilcem, ob strokovni pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto in inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

Osumljenec na begu

25-letni osumljenec, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, je na begu.

Poteka intenzivna kriminalistična preiskava in policija še vedno varuje določena območja, zato v tem trenutku več podatkov o okoliščinah kaznivega dejanja, kot pravijo na PU Novo mesto, ne morejo posredovati javnosti.

Podrobnosti dogodka bodo medijem predvidoma predstavili v ponedeljek.

Mirko Pilinger oborožen in nevaren

Umora policija sumi Mirka Pilingerja, starega 25 let, iz Novega mesta.

Nazadnje so ga videli sinoči okoli desete ure pri Brezju v okolici Novega mesta, nakar se je za njim izgubila vsaka sled.

Osumljeni naj bi bil oborožen in je nevaren, opozarjajo policisti.

Kdor bi o osumljenem ali okoliščinah dogodka imel kakršnekoli uporabne podatke, naj pokliče na številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Dodano ob 10.20:

S PU Novo mesto so sporočili: ''Obveščamo vas, da so novomeški policisti nekaj pred pol osmo zjutraj osumljencu odvzeli prostost in je v policijskem pridržanju!

Hvala za objave v medijih in vsem, ki so poklicali na številko policije 113 in anonimni telefon policije 080 1200 ter nudili podatke o dogodku.

Več informacij o dogodku vam posredujemo tekom dneva.''

M. K.

Komentarji (1)

4.9.2022 22   (22)   (0)   Ocenitoto 
Vprašanje premierju in ministrici za notranje zadeve. Kdaj boste ustavili te ciganske horde in kdaj boste uredili zadeve da bomo državljani ki spoštujemo zakone varni in še eno vprašanje novinarjem kdaj boste nehali vmešavati poštene in delovne novomeščane v to napišite jasno in glasno da gre za cigane katere financiramo mi davkoplačevalci.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava