Anita Horvat druga v Švici

13.9.2022 | 08:00

Anita Horvat (Foto: Peter Kastelic / AZS)

Anita Horvat (Foto: Peter Kastelic / AZS)

Bellinzona - Slovenska rekorderka v teku na 400 m Anita Horvat je na atletskem mitingu v švicarski Bellinzoni v teku na 800 m s časom dveh minut in 76 stotnik zasedla drugo mesto. Lia Apostolovski, druga slovenska predstavnica, je bila v skoku v višino peta z 1,88 metra. Obe sta s to tekmo končali uspešni sezoni.

Na 800 m je zmagala Jamajčanka Natoya Goule (1:59,05), tretja je bila Poljakinja Anna Wielgosz (2:01,24).

"Tekma je bila zelo agresivna, že v prvih 250 m smo se steple, dobila sem rahlo prasko na tetivi, pa še na šprinterico so mi stopile in nisem bila povsem obuta potem. Ko smo se po tem kaotičnem začetku razporedile, sem tekla na drugem mestu in na njem tudi končala. Potem namreč ni bilo velikih sprememb. Upala sem na čim višjo uvrstitev. Tek je bil po občutku hitrejši, kot je ura pokazala na koncu. To je bila moja zadnja tekma sezone, ki je bila sanjska. Dosegla sem izide, o katerih sem pred tem le sanjala. Velik napredek sem naredila in sem srečna, sedaj pa me čakajo trije tedni počitka," je dejala Horvatova.

Šestindvajsetletna slovenska rekorderka na 400 m je prvo sezono v veliki večini tekla na še enkrat daljši razdalji in že dosegla najboljše izide v karieri. Krepko je izboljšala osebni rekord, na večini tekem v drugem delu sezone je tekla pod mejo dveh minut in bila sedma v finalu svetovnega prvenstva julija v Eugenu v ZDA. Mesec dni pozneje se ji nastop na EP v Nemčiji, kjer je bila v krogu favoritinj za najvišja mesta, ni posrečil. A je nato 8. septembra v Zürichu prvič tekla v finalu diamantne lige in zasedla šesto mesto s časom pod dvema minutama (1:59,25).

STA; M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava