Tragično: motorist zbil peško, umrla oba

14.9.2022 | 18:30

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Nekaj pred poltretjo uro popoldne so policisti na številki 113 v operativno-komunikacijskem centru novomeške policijske uprave prejeli klic o prometni nesreči motorista v bližini naselja Straža pri Raki. Na kraj so napotili krške in novomeške prometne policiste, regijski center za obveščanje pa gasilce in reševalce. Po prvih ugotovitvah ogleda je 25-letni motorist med vožnjo proti Veliki vasi zadel 79-letno peško. Posledice silovitega trka so bile tako hude, da jima reševalci in zdravnik niso mogli več pomagati in sta oba umrla na kraju. Motorist je bil sicer v polni motoristični opremi. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Zaradi ogleda je bila cesta Raka – Velika vas pri Straži pri Raki zaprta do 17.45 ure. Preiskava okoliščin nesreče še ni zaključena.

Truplo v stanovanju

Ob 14.06 so na Jurčičevi ulici v Brežicah gasilci PGD Brežice ob prisotnosti policistov odprli vrata stanovanja in tako omogočili vstop reševalcem NMP Brežice v stanovanje, kjer se je nahajala mrtva oseba.

Pomoč obolelemu

Ob 12.33 so v naselju Male Rebrce, občina Ivančna Gorica, gasilci PGD Zagradec na Dolenjskem nudili pomoč pri oskrbi in prenosu obolele osebe do reševalnega vozila reševalcem NMP Ljubljana.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava