posavje

Mojca Florjanič, kandidatka za županjo: ''Kandidiram, saj je čas za spremembe v Brežicah''

19.9.2022 | 10:15 | M. K.

Mojca Florjanič (druga z leve) je skupna kandidatka Gibanja svoboda, Socialnih demokratov, Levice in Desusa (Foto: MojcaFlorjanic.si)

Mojca Florjanič (druga z leve) je skupna kandidatka Gibanja svoboda, Socialnih demokratov, Levice in Desusa (Foto: MojcaFlorjanic.si)

Brežice - Kandidatka za županjo v Brežicah Mojca Florjanič pravi, da je Slovenija izbrala svobodo in da je po dvajsetih letih čas za spremembe tudi v Brežicah. Za župansko mesto se poteguje kot skupna kandidatka strank Gibanje svoboda, Socialnih demokratov, Levice in Desusa. Ob morebitni izvolitvi bi bila prva županja v zgodovini Brežic.

''Brežice so izjemno lepa občina na meji s Hrvaško, ki z novim letom stopa v šengensko območje in meja bo praktično izginila. Ta sprememba ustvarja izjemne priložnosti za razvoj gospodarstva, trgovine, vinarstva, turizma in kulture. Za to pa sta potrebni nova energija in sprememba tudi v upravljanju Brežic. Samo tako bodo mladi ostajali na domačem in se tudi študenti po koncu študija vračali v našo občino,'' pravi Florjaničeva.

Pravnica, zaposlena na Finančni upravi Republike Slovenije - Finančnem uradu Brežice, meni, da morajo občino odpreti za vse občane: ''Kraj moramo narediti bolj privlačen za delo in življenje, tako da bodo podjetniki pripravljeni pri nas vlagati, mladi pa bodo imeli delo. Zanje moramo zgraditi tudi finančno dostopna stanovanja oziroma jim omogočiti, da si jih zgradijo sami. Zaradi izjemnih naravnih danosti in marljivih rok naših ljudi imajo Brežice velik potencial za naprednejši razvoj turizma, od kulturnega, zdraviliškega, ribiškega, lovskega do gastronomskega in vinskega, kjer se lahko naši vinarji po kakovosti primerjajo s samimi Brici. Brežice so že bile uspešno trgovsko središče in s padcem šengenske meje si lahko ta sloves povrnejo. Prav tako moramo v Brežicah intenzivno poskrbeti za učinkovito trajnostno rabo naravnih virov energije.''

Poskrbeti moramo tudi za vse starostnike, da bodo tukaj lahko čim bolj aktivno in kvalitetno preživljali srebrna leta svojega življenja, oživiti staro jedro mesta Brežic in vanj vrniti življenje, nadaljuje Florjaničeva, ki je v politiki popolnoma nov obraz, na brežiške lokalne volitve pa po lastnih besedah odhaja izključno s pozitivno in povezovalno energijo: ''V svojih 51 letih sem doživela marsikaj lepega; vendar pa so bile najtežje življenjske preizkušnje tiste, ki so me izoblikovale tako, da imam 'svojo hrbtenico' in sem dovolj pogumna, da v Brežice prinesem potrebno svežino in jim dam nov zagon.''

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava