Sončen Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila v Črnomlju

21.9.2022 | 10:00

Črnomelj - V ponedeljek je bilo na parkirišču pred črnomaljskim gradom pestro. Dogodek Igraj se v mestu – Dan brez avtomobila, ki je v črnomaljski občini potekal v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, se je začel že zjutraj s telovadbo in nadaljeval popoldne z rokodelskimi stojnicami lokalnih ponudnikov, animacijami za otroke in glasbenim koncertom skupine Dixie Shock Band.

Obiskovalce je pozdravil župan Andrej Kavšek, ki je, kot poročajo z občine, izpostavil pomembnost trajnostne mobilnosti, saj prinaša manj onesnaževanja in plinov v okolju, ter povabil k uporabi trajnostnih načinov mobilnosti kot je hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza in podobno.

Obiskovalci so si imeli možnosti ogledati fotografsko razstavo na temo trajnostne mobilnosti, preizkusiti na kolesarskem poligonu, pregledati izpravnost svojih koles, opraviti tečaj varne vožnje s kolesi po mestu in obvoznici, spoznati mobilno policijsko postajo ter nakupovati na stojnicah lokalnih ponudnikov. Veliko aktivnosti je bilo namenjenih tudi otrokom, ki so lahko prisluhnili Kamišibaj predstavi, ustvarjali in se tudi sami pomerili v kolesarskih spretnostih. Celoten dogodek je popestrila izvirna dixieland jazz glasba skupine Dixie Shock Band.

M. K.; foto: Občina Črnomelj

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava