Bolnišnica zdravi že stopetdeset let

21.9.2022 | 14:30

Direktorica Anica Hribar (levo) se je zavzela za pravično zdravstvo znotraj tega sistema in do vseh prebivalcev.

Ana Berus, Nadja Ternifi in Sandra Zupančič Mali

Na slavnostni akademiji so udeleženci napolnili Viteško dvorano Posavskega muzeja Brežice. (Vse foto: J. K.)

Brežice - Splošna bolnišnica Brežice je z včerajšnjo slavnostno akademijo v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice proslavila 150-letnico delovanja. Direktorica Anica Hribar je v govoru izrazila optimizem glede prihodnjega obstoja te ustanove, čeprav obstoj očitno ni tako samoumeven in se bodo morali zanj boriti. »Sistem naj bo pravičen do vseh izvajalcev in posledično do vseh prebivalcev,« je rekla direktorica, ko se je dotaknila položaja osrednjih bolnišnic in bolnišnic na obrobju ter nekaterih zamisli o plačah posameznih skupinam poklicev v zdravstvu. Brežiška bolnišnica želi po njenih besedah v prihodnje izvajati tudi programe, ki jih zdaj še nima.

Skozi živo sliko na zaslonu so predstavniki bolnišničnih oddelkov udeležencem slovesnosti govorili o delu in načrtih omenjenih posameznih strokovnih enot. Na tak način so zbrane nagovorili tudi župani občin Brežice, Krško in Sevnica Ivan Molan, Miran Stanko in Srečko Ocvirk.

Kulturni program so oblikovali pevka Ana Berus, sicer tudi specializantka medicine, Nuška Drašček in Miha Koretič, Kristjan Račič, tamburašice Klara in Valentina Šimičić in Tatijana Lenart ter pevka Adriana Jelen, pevski trio Ana Berus, Nadja Ternifi in Sandra Zupančič Mali, vse tri so tudi zdravnice ali bodoče zdravnice, igralec Nik Škrlec, svečano akademijo pa je povezovala Bernarda Žarn.

J. K., M. L., foto: J. K.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava