Na prehodu trčila v peško; odvzel prednost kolesarju; razgrajal po Brezju

22.9.2022 | 11:00

Sinoči so v Brezju vklenili pijanega razgrajača. (Simbolna slika; Bobo)

Včeraj nekaj po 9. uri je na Rozmanovi ulici v Novem mestu 59-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v 87-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Odvzel prednost kolesarju

O prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in kolesarja na Andrijaničevi cesti v Novem mestu so bili policisti obveščeni nekaj pred 14. uro. 74-letni voznik osebnega avtomobila je odvzel prednost 35-letnemu kolesarju. Lažje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Prekratka varnostna razdalja

Nekaj pred 18. uro se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri izvozu za Krško, v smeri proti Obrežju. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 21-letni voznik tovornega vozila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 21-letni državljan Hrvaške. V nesreči sta se lažje poškodovala dva potnika v osebnem avtomobilu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelja pridržali

Sinoči nekaj po 22. uri so policiste poklicali na pomoč iz naselja Brezje, kjer naj bi pijan kršitelj z vpitjem in razbijanjem steklenic motil javni red in mir. 44-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so, kot poročajo s PU Novo mesto, zoper njega uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v okolici Dobruške vasi je med 20. 9. in 21. 9. nekdo iz premičnega semaforja ukradel akumulator.

V Brežicah je v noči na sredo neznanec skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odnesel ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na sredo je v Straži na območju Šentruperta nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in izmaknil dve motorni žagi. Vlomil je tudi v rezervoar osebnega avtomobila in iztočil okoli 30 litrov goriva.

V naselju Suhor na območju PP Novo mesto je včeraj med 14. in 22. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar ukradel, nastala je le škoda, povzročena z vlomom.

Migranti

Policisti so na območju PP Brežice (Velika Dolina, Loče, Laze) izsledili in prijeli 11 državljanov Indije, sedem državljanov Nepala, šest državljanov Afganistana in tri državljane Pakistana in na območju PP Krško (Kostanjevica na Krki) državljana Konga in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v minulem dnevu intervenirali v 51. nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in štiri nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava