kronika

Med odisejado po Novem mestu pijan trčil v štiri avtomobile

23.9.2022 | 10:45 | M. K.

Ilustrativna fotografija (Foto: PP Trebnje, arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: PP Trebnje, arhiv DL)

Novomeški policisti so včeraj popoldne obravnavali 54-letnega voznika, ki je opit sedel za volan terenskega vozila, med vožnjo po Novem mestu pa trčil kar v štiri vozila, ne da bi ustavil. Ko so ga končno izsledili policisti, je zavrnil preizkus alkoholiziranosti. Odvzeli so mu prostost in ga odvedli v pridržanje, so sporočili s PU Novo mesto.

54-letnik je okoli 17.30 najprej trčil v dva parkirana avtomobila na Novem trgu v središču mesta. Nato je brez ustavljanja vožnjo nadaljeval proti Westrovi ulici, kjer je zaradi premajhne bočne razdalje trčil v avtomobil voznice, ki je ustavila pred križiščem. Ne da bi ustavil, je vožnjo nadaljeval do parkirnega prostora v Šegovi ulici, kjer je zaradi nepravilnega premika trčil v še en parkiran avtomobil.

Policiste so o njegovi vožnji obvestili že, ko je trčil v dva parkirana avtomobila v središču mesta. Izsledili so ga v Šegovi ulici. Ker je kazal očitne znake opitosti, so mu odredili alkotest, ki pa ga je, kot omenjeno, zavrnil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

V nesreči poškodovan voznik skiroja

Nekaj po 14. uri se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika električnega skiroja na Rozmanovi ulici v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 46-letnemu vozniku skiroja, ta je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Avto brez registrskih, voznik brez vozniške

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v Rojah ustavili voznika osebnega avtomobila VW polo. 32-letnk nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem avtomobilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. VW polo so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Migranti

Policisti so na območju PP Brežice (Slovenska vas, Obrežje, Ponikve, Velika Dolina, Mala Dolina) izsledili in prijeli 23 državljanov Indije, 20 državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Dan v številkah

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v minulem dnevu posredovali v 60. nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 15 nesreč z gmotno škodo. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je, kot omejeno, vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava