dolenjska

Nezadovoljni, ker ni bilo vode

23.9.2022 | 19:20 | Rok Nose

Župan Dušan Skerbiš (levo) in Davorin Fink (Foto: R. N.)

Župan Dušan Skerbiš (levo) in Davorin Fink (Foto: R. N.)

Mirna - Prebivalci Mirne pred dnevi zaradi okvare ostali brez vode – Vodovodno omrežje na območju Mirne v lastni podjetja Dana – Počila cev v podjetju v poslovni coni – Skupaj prenavljajo ceste in vodovod – Kakovostna pitna voda ena izmed prioritet občine

Prebivalci Mirne so pred dnevi za nekaj ur ostali brez vode. Ker je prišlo do okvare ob koncu tedna, je bilo nezadovoljstvo občanov še toliko večje. Družbeno omrežje Facebook so hitro preplavila vprašanja, zakaj toliko časa ni vode, med komentarji pa so se znašli tudi očitki, da bi Občina Mirna lahko kaj več naredila pri zagotavljanju boljše oskrbe s pitno vodo na območju Mirne, saj tam večkrat prihaja do okvar.

Eden izmed uporabnikov omenjenega družbenega omrežja je med drugim tudi zapisal, da na Sokolski ulici pogosto nekaj krpajo in da je zaradi defektov na vodovodnih ceveh ponekod že spojka pri spojki.

Vodovodno omrežje za naselje Mirna z okolico (Zabrdje, Gomila, Brezovica in Sotla) je v lasti in upravljanju podjetja Dana, ki ga je pred več kot pol stoletja zgradila za svoje potrebe. »Obenem pa so ljudje gradili priključke še do svojih hiš, da so prišli do pitne vode. Dana je vseskozi skrbela za ta vodovod in je danes kot izvajalec gospodarske javne služne dolžna skladno s predpisi, standardi in z normativi zagotavljati oskrbo s pitno vodo. Mislim, da na Dolenjskem ni takšnega primera, da je vodovodno omrežje v zasebni lasti,« pove župan Dušan Skerbiš. Občina na tem območju posledično tudi ne zaračunava dela komunalnega prispevka, ki se nanaša na vodovodno infrastrukturo, saj ta ni v javni, ampak v zasebni lasti. Davorin Fink, ki v občinski upravi pokriva področje komunalne in gospodarske javne infrastrukture, ob tem dodaja, da sta omrežnina in vodarina, ki ju na položnici plačujejo občani, prihodek podjetja Dana.

Kako zadnjo okvaro pojasnjujejo v Dani? Kako obe strani, podjetje in občina, sodelujeta pri obnovi dotrajanih vodovodnih cevi? Kakšna je možnost prevzema Daninega vodovodnega omrežja?

Podrobneje v tiskanem Dolenjcu z včerajšnjim datumom.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava