posavje

Spletni servis za občane - vprašajte, predlagajte ...

24.9.2022 | 10:20 | M. K.

Spletni servis za občane - vprašajte, predlagajte ...
Spletni servis za občane - vprašajte, predlagajte ...
Spletni servis za občane - vprašajte, predlagajte ...
Spletni servis za občane - vprašajte, predlagajte ...

Brežice - Občina Brežice s septembrom uvaja novost na spletni strani občine www.brezice.si.  Spletni servis za občane oz. aplikacija eBreščan ponuja občanom dodatno možnost za sodelovanje z Občino Brežice. V aplikaciji, ki je preprosta za uporabo, sta na voljo dva obrazca - za vprašanja, ki jih želijo občani postaviti občini oz. občinski upravi, in za predloge, ki jih želijo sporočiti, ker se jim zdijo pomembni za izboljšanje življenja v občini. Pobude, pripombe in opozorila ter vprašanja lahko uvrstijo na devet različnih področij, obsegajo pa vse od pobud za uvajanja novosti do npr. prijave nedelujoče javne razsvetljave.

Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, je želja občine, da se občani čim bolj povežejo z občinsko upravo in s storitvami občine. Preko aplikacije bo občinska uprava občanom na njihova vprašanja oz. pobude podala pojasnila in odgovore v čim krajšem možnem času.

Spodbujanje občanov pri soustvarjanju lokalne skupnosti in trud za transparentno delovanje

Občina Brežice sicer poleg vseh kanalov obveščanja in načinov sodelovanja z občani izvaja že drugi sklop participativnega proračuna, kjer občani sami predlagajo in izglasujejo projekte, ki si jih želijo v svojem kraju, v skupni višini 100.000 evrov letno za do 15 projektov (prvič je občina izvaljala participativni proračun v letih 2020 in 2021, sedaj se izvaja cikel 2022 in 2023). Poleg tega občina omogoča tudi poseben participativni proračun za mlade za projekte v skupni vrednosti 7.000 evrov.

Občina je pred leti na spletni strani že uvedla rubriko Vprašajte nas in interaktivni zemljevid investicij po občini Brežice. Občina Brežice se je sicer lani v raziskavi odprtosti in transparentnosti slovenskih občin uvrstila na 5. mesto kot najbolj transparenta slovenska občina (raziskavo so pripravili na inštitutu Danes je nov dan v sodelovanju z Organizacijo za participatorno družbo ter PIC – Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja).

Zvočni zapisi

O spletnem servisu za občane župan Občine Brežice Ivan Molan

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava