FOTO: Mladim inovativnim podjetjem podelili nagrade Zlata šapa 2022

24.9.2022 | 13:50

Zmagovalci na odru z nagrado

Zmagovalci na odru z nagrado

Kočevje - Podjetniški inkubator Kočevje je na včerajšnji zaključni prireditvi v Kulturnem Centru Kočevje podelil nagrade Zlata šapa 2022 za najbolj perspektivna mlada podjetja in podjetniške ideje. V kategoriji START-UP je slavila naravna kozmetika  Butter Be Kind, v kategoriji SCALE-UP pa podjetje iSmart, biometrične rešitve d.o.o. Nagradni sklad je znašal več kot 20.000 evrov finančne in podporne pomoči.

Finalistov v zaključnem izboru je bilo šest, trije v kategoriji Start-up: Butter Be Kind razvija linijo slovenske naravne kozmetike za nego najbolj mehke in občutljive kože; a:musé candles izdelujejo sveče iz slovenskega čebeljega voska, soje in naravnih eteričnih olj v oblikovno dovršenem keramičnem lončku; ter LightGarden, ki je ustvaril prvi slovenski notranji vrtiček, ki s pomočjo posebne razsvetljave zagotavlja optimalne pogoje za rast zelišč in mikro zelenjave v stanovanju; in trije v kategoriji Scale-up: iSmart razvija inovativne pametne sisteme odklepanja vhodnih vrat brez uporabe ključa; Natural Log House izdeluje lesene hiše iz brun, ki omogočajo bolj zdrav način bivanja; ter Good4Dogs, ki proizvaja naravno, surovo hrano za pse, ki velja za zdravo in naravno prehrano hišnih ljubljenčkov.

Na velikem platnu je potekala premiera novonastalih promocijskih videov za vsakega finalista (na ogled so tudi spodaj pod tekstom). Sledil je pogovor na odru z vsakim izmed njih. Vrhunec pa je bila svečana razglasitev zmagovalca v vsaki kategoriji. Slavila je torej mlada podjetnica Teja Urankar z naravno kozmetiko Butter Be Kind v kategoriji Start-up ter podjetje iSmart biometrične rešitve v kategoriji Scale-up.

Pogostitev, ki je sledila, je pripravil BIG BEAR burgerji, lanskoletni finalist izbora Zlata šapa.

M. K.
Fotografije: Klemen Petrič

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava