dolenjska

Ob slovenskem dnevu športa pripravili prvo športno tržnico

24.9.2022 | 14:30 | Besedilo in fotografije: R. N.

Mitja Petkovšek je mladim predstavil gimnastiko.

Mitja Petkovšek je mladim predstavil gimnastiko.

Predsednik Športne zveze občin Trebnje in Mirna Dejan Smuk

Predsednik Športne zveze občin Trebnje in Mirna Dejan Smuk

Motokrosist Jan Pancar

Motokrosist Jan Pancar

Pred športno dvorano pri OŠ Trebnje je bilo včeraj popoldne zelo živahno.

Pred športno dvorano pri OŠ Trebnje je bilo včeraj popoldne zelo živahno.

Trebnje - Športna zveza občin Trebnje in Mirna je včeraj ob slovenskem dnevu športa pred športno dvorano pri trebanjski osnovni šoli prvič pripravila športno tržnico, namen katere je bila promocija športa in predstavitev športnih društev oz. klubov, ki delujejo v omenjenih dveh občinah.

Prireditev so nameravali organizirati že pred leti, a je vse načrte prekrižala epidemija novega koronavirusa. »Glede na to da je Olimpijski komite Slovenija letos dal poziv, da se ob slovenskem dnevu športa organizira čim več športnih prireditev za promocijo športa in krepitev zdravja, smo se odločili, da idejo izpred nekaj let uresničimo in tako smo prvič pripravili športno tržnico,« je povedal predsednik Športne zveze občin Trebnje in Mirna Dejan Smuk.

Dvajset športnih društev oz. klubov je predstavljajo svoje aktivnosti in kako poteka njihova vadba. Otroci so z navdušenjem plezali po plezalni steni, vodili žogo med stožci, kegljali, z loparjem odbijali žogico za badminton in drugo. Nekateri so se preizkusili tudi v gimnastiki, saj se je prireditve udeležil tudi eden najuspešnejših slovenskih telovadcev Mitja Petkovšek. »Kar srce mi zažari, ko me takole pokličejo, da lahko otrokom predstavim ta čudoviti šport, gimnastiko. Lepšega dogodka kot je današnji, na praznik športa ne bi moglo biti,« je dejal Petkovšek. Po njegovih besedah je dobro, če otroka že zgodaj vključimo v športne dejavnosti. »Gimnastika je odlična osnova za ukvarjanje z vsemi ostalimi športi,« je še dodal.

Športne tržnice so se z veseljem udeležile tudi članice kegljaškega društva Trebnje. »Poglejte, koliko otrok je danes tukaj. Niso pred računalnikom, tablicami ali telefonom, temveč se gibljejo zunaj na zraku. Upajmo, da bo dogodek postal tradicionalen. Otroci imajo priložnost spoznati različne športe. Tako lahko tudi vidijo, kateri jim najbolj odgovarja in jim je najbolj všeč. Upamo, da se kdo navduši tudi za kegljanje, saj podmladka v našem društvu praktično ni. Največja težava je, da v Trebnjem nimamo kegljišča. Na treninge se vozimo v Novo mesto, kjer je najbližje kegljišče. Staršem, ki so danes zelo zasedeni z drugimi zadevami, to vzame ogromno časa. Prepričana sem, da če bi imeli v Trebnjem svoje kegljišče, bi bilo zagotovo več mladih v našem društvu,« je dejala Silva Zupančič.

Prireditev so s svojo udeležbo popestrili tudi nekateri vrhunski športniki in lokalnega območja. »Vemo, da so vrhunski športniki tisti, ki so magnet in vzor številnim mladim,« je povedal Dejan Smuk. Svoje izkušnje je z mladimi delil najboljši dolenjski motokrosist Jan Pancar s Čateža pod Zaplazom. Kot je dejal, je v mladosti treniral različne športne panoge, na koncu pa ga je potegnilo v motokros. Letošnjo sezono svetovnega prvenstva v razredu MX2 je končal na enajstem mestu. »Lani sem bil dvajseti, kar pomeni, da sem krepko izboljšal uvrstitev. Če bi odpeljal vse tekme na koledarju, bi bil verjetno med najboljšo deseterico. Vseeno je za mano uspešna sezona, bil sem dobro fizično pripravljen in z dobrimi rezultati je samozavest samo naraščala,« je dejal 22-letni Jan, za katerega sezone še ni povsem konec, saj ga čez dva tedna v Španiji čaka še nastop mladinskem evropskem pokalu narodov, kjer bo zastopal barve Slovenije.

‹ nazaj

Galerija (18)

IMG_2138
IMG_2141
IMG_2146
IMG_2157
IMG_2159
IMG_2164
IMG_2166
IMG_2173
IMG_2178
IMG_2186
IMG_2188
IMG_2194
IMG_2195
IMG_2199
IMG_2202
IMG_2205
IMG_2208
IMG_2210

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava