Pijan trčil dvakrat - na parkirišču in nato še v ograjo ob hiši

26.9.2022 | 11:20

Simbolna slika (foto: arhiv; PU NM)

Policiste PP Novo mesto so v petek nekaj pred 22. uro poklicali na pomoč iz gostinskega lokala na Dolžu, kjer naj bi na parkirnem prostoru voznik osebnega avtomobila trčil v vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa so pri Zajčjem Vrhu pri Stopičah voznika izsledili in ustavili. Ugotovili so, da je 39-letnik povzročil še eno prometno nesrečo - ko je peljal iz Dolža proti Zajčjemu Vrhu, je zaradi prevelike hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v betonsko ograjo ob stanovanjski hiši. Povzročitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligrama alkohola. VW golf so mu zasegli in o vseh kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nesreča na Levičnikovi

V petek nekaj pred 18. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Levičnikovi cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 35-letna voznica, ki je zaradi prevelike hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 31-letne voznice, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Naporen vikend za kolesarje

52-letni kolesar je v petek okoli 19.30 ure v bližini železniške postaje v Semiču izgubil oblast nad kolesom, padel in si poškodoval glavo. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,85 miligrama alkohola.

O padcu kolesarja so bili policisti obveščeni tudi v soboto nekaj po 19. uri. Nesreča se je zgodila na Kolodvorski cesti, kjer je 41-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in padel. Poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli, policisti pa ugotovili, da je pod močnim vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,37 miligrama alkohola. Zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog in uvedli postopek o prekršku.

Z neregistriranim avtom in brez vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Dolenjih Skopicah so brežiški policisti v petek ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Renault clio so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Črnomaljski policisti so v soboto zvečer pri Vinjem Vrhu pri Semiču ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 32-letniku so zasegli neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilo. Zaradi kršitev so na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V petek popoldne je iz prodajalne v Črnomlju neznanec ukradel suhomesnate izdelke v vrednosti okoli 120 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 17. 9. in 23. 9. so neznanci z dvorišča podjetja ukradli okoli 300 palet in s tatvino povzročili za 2500 evrov škode.

V gozdu v kraju Kostanjek na območju PP Krško je včeraj nekdo vlomil v bager in odnesel motorno žago. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1400 evrov škode.

Nesreča pri delu - s hudo poškodbo glave v UKC

V petek so bili policistiobveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu. Policisti PP Trebnje so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju naselja Repče. Po prvih zbranih obvestilih naj bi se 50-letni moški poškodoval pri upravljanju z viličarjem, ko je nameraval dvigniti zadnji del tovornega vozila in je s kovinsko palico posegel v tovorno vozilo. Zaradi hujše poškodbe glave je bil kasneje odpeljan v UKC Ljubljana. Okoliščine policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo

Migranti

Policisti so med 23. 9. in 26. 9. na območju PP Brežice (Loče, Slovenska vas, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Rigonce, Ribnica, Mihalovec, Velika Dolina) odkrili 38 državljanov Indije, 21 državljanov Pakistana, 14 državljanov Turčije, 13 državljanov Bangladeša, devet državljanov Burundija, sedem državljanov Kube, po pet državljanov Afganistana, Iraka in Konga, dva državljana Palestine, državljana Gambije in državljana Sirije ter na območju PP Črnomelj (Dragovanja vas) državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vikend v številkah

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 23. 9. in 26. 9. intervenirali v 141. nujnih primerih in na številko 113 prejeli 481 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 23 nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16. kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava