kronika

FOTO: Avto obstal na strehi; vdrl se je asfalt - vozilo obviselo na robu vdora

27.9.2022 | 07:00 | M. K.

Včerajšnja popoldanska nesreča na cesti Otočec - Gumberk (Foto: FB PKD)

Včerajšnja popoldanska nesreča na cesti Otočec - Gumberk (Foto: FB PKD)

Včeraj ob 16.12 je na cesti Otočec - Gumberk, pri naselju Dolenja vas, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in obstalo na strehi. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom vozilo postavili na kolesa in pomagali avto vleki. Reševalci NMP Novo mesto so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju, nadaljnje zdravniške oskrbe ni potrebovala.

Vdrl se je asfalt - vozilo obviselo na robu vdora

Ob 22.14 je v Ulici pod smreko v Črnomlju vdrl asfalt na parkirišču, pri tem pa je parkirano osebno vozilo obviselo na robu vdora. Gasilci PGD Črnomelj so s pomočjo blazine dvignili vozilo in ga povlekli na varno.

Še en na strehi

Ob 6.10 sta v naselju Stara vas - Bizeljsko, občina Brežice, trčila osebno in tovorno vozilo. Osebno vozilo je obstalo na strehi. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu in posuli iztekle motorne tekočine. Na kraju so bili prisotni reševalci NMP Brežice in dežurni delavec CGP Krško. Poškodovan ni bil nihče.

Drevo na cesto

Ob 6.24 se je na cesto Hotemež–Brunk, občina Radeče, podrlo drevo. Gasilci PGD Vrhovo so drevo razžagali in odstranili.

Vodo je treba prekuhati

Zaradi napake na napravi za doziranje flokulanta, ki je posledično povezana z ekstremnimi razmerami prejšnjega vikenda, je, kot sporočajo iz Komunale Črnomelj, motnost vode po filtraciji zopet narasla in malenkostno presega mejo dovoljenega. Napaka je sicer že odpravljena, ker pa je bilo veliko vode s povišano motnostjo spuščeno v vodovodni sistem, 𝐯𝐞𝐥𝐣𝐚 𝐮𝐤𝐫𝐞𝐩 𝐩𝐫𝐞𝐤𝐮𝐡𝐚𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐯𝐨𝐝𝐞 𝐳𝐚 𝐩𝐢𝐭𝐣𝐞 𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐩𝐫𝐚𝐯𝐨 𝐡𝐫𝐚𝐧𝐞 do preklica. Navodilo prekuhavanja vode velja za vodovodni sistem Črnomelj (praktično območje celotne občine z izjemo vodovodnega sistema Damelj).

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo danes od 8:00 do 13:00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MAVRLEN na izvodu SKS DESNO.

Nadzorništvo Metlika obvešča, da bo od 9:00 do 11:00 prekinjena dobava odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GORENJCI, izvod Proti Sadinji vasi.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča, da bo od 11:00 do 12:00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KOZJANE 2000.

Distribucijska enota Krško -  nadzorništvo Mokronog obvešča, da bo prekinjena dobava električne energije na območju TP Cikava, nizkonapetostno omrežje – Cikava med 8:00 in 14:30 uro.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava