šport

Nick Škorja zmagal na drugi dirki DP v Krškem

3.10.2022 | 10:20 | STA; M. K.
Foto: AMZS

Prvi trije ne zmagovalnih stopničkah (od leve): drugi Ivačič, prvi Škorja, tretji Gappmaier

Prvi trije ne zmagovalnih stopničkah (od leve): drugi Ivačič, prvi Škorja, tretji Gappmaier

Nick Škorja je vozil zelo zanesljivo in je vknjižil maksimalno število točk v rednem delu tekmovanja.

Nick Škorja je vozil zelo zanesljivo in je vknjižil maksimalno število točk v rednem delu tekmovanja.

Nick Škorja

Nick Škorja

Cerjak (prvi z desne) je na domači progi v Krškem vozil zelo suvereno in  je dobro unovčil dragocene izkušnje z mednarodnih dirk, na katerih je  sodeloval poleti.

Cerjak (prvi z desne) je na domači progi v Krškem vozil zelo suvereno in je dobro unovčil dragocene izkušnje z mednarodnih dirk, na katerih je sodeloval poleti.

Mladi upi speedwaya z medaljami (od leve): Lovesi, Cerjak, Zorko in Bračko

Mladi upi speedwaya z medaljami (od leve): Lovesi, Cerjak, Zorko in Bračko

Krško - Nick Škorja (AMD Krško) je včeraj zmagal na drugi dirki državnega prvenstva v speedwayu v Krškem. Drugi je bil Matic Ivačič, tretji pa Avstrijec Daniel Gappmaier.

Na stadionu Matije Gubca v Krškem je potekala druga dirka, ki je štela za DP Slovenije in Madžarske. Organizatorji so imeli pred začetkom kar nekaj težav s progo, saj je dež v preteklih dneh pošteno zmehčal stezo.

Škorja, ki je na uvodni dirki DP v Lendavi zasedel tretje mesto, je tokrat izkoristil poznavanje domače steze, na kateri trenira kot član AMD Krško, in v petih vožnjah zbral pet zmag. V sedmi vožnji je premagal neposredna tekmeca za naslov Matica Ivačiča in Anžeta Grmeka, zmagovalca prve dirke v Lendavi.

Tudi v finalu je na koncu slavil Škorja, ki je dobro izkoristil prvo izbiro startne pozicije. Ivačič ga je sicer vse štiri kroge vztrajno napadal, a ni uspel priti pred Laščana. Po dveh dirkah za DP so v skupnem seštevku izenačeni Škorja, Ivačič in Grmek, vsi imajo po 36 točk.

Do konca državnega prvenstva sta še dve preizkušnji na Madžarskem. Prva bo 23. oktobra v Debrecenu, druga pa 29. oktobra v Nagyhalaszu.

Cerjaku zmaga med mladimi upi

V okviru spremljevalnega programa so izpeljali tudi dirko mladih upov z 250 kubičnimi motorji. Največ je pokazal Sven Cerjak (AMD Krško), ki je dobro unovčil mednarodne izkušnje, ki jih je pridobil poleti.

V štirih vožnjah si je Cerjak zanesljivo privozil štiri prva mesta ter maksimalnih 12 točk, kar je pomenilo zmago pred madžarskim voznikom Zoltanom Lovesijem, ki je zbral 8 točk. Tretje mesto sta si s po dvema točkama razdelila debitanta na tovrstnih dirkah Gregor Zorko in Tilen Bračko (oba AMD Krško).

‹ nazaj

Komentarji (1)

3.10.2022OceniJrotar 
Bravo vsaka čast in https://www.dolenjskilist.si za objavo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava