dolenjska

Anton Maver bo vendarle kandidiral

20.10.2022 | 09:30 | R. N.

Anton Maver se bo na lokalnih volitvah potegoval že za peti mandat. (Foto: R. N., arhiv DL)

Anton Maver se bo na lokalnih volitvah potegoval že za peti mandat. (Foto: R. N., arhiv DL)

Mokronog - Župan Občine Mokronog – Trebelno Anton Maver se bo vendarle potegoval za nov štiriletni mandat, čeprav je še pred kratkim zatrjeval, da se po šestnajstih letih poslavlja od vodenja občine.

Kot je povedal v pogovoru za Dolenjski list, odločitev, da se znova poda v boj za župana, ni bila lahka. »Ker sem moral prelomiti svojo besedo. Sem namreč človek, ki se drži svojih obljub. A zarečenega kruha se največ poje. V zadnjem času so me ljudje, ki spremljajo razvoj občine, vse bolj nagovarjali, naj nadaljujem delo. Na koncu sem se po tehtnem premisleku vendarle odločil, da se potegujem še za en mandat,« je povedal 72-letni Maver, ki je včeraj svojo namero sporočil tudi članom občinskega sveta. Kandidiral bo kot neodvisni kandidat.

Če ne bo izvoljen, bo občino zapustil z dvignjeno glavo, saj so po njegovih besedah s sodelavci iz občinske uprave v vseh teh letih uspešno izpeljali številne investicije. »Če bom ponovno izvoljena za župana, pa se bom z enako voljo in energijo še naprej zavzemal za nadaljnji razvoj občine,« je še pristavil Maver.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava