dolenjska

Gibanje Svoboda v Novem mestu le s svetniško kandidatno listo; nosilec Matija Škof

25.10.2022 | 18:50 | M. K.

Del liste kandidatov za mestni svet (Foto: Tomaž Levičar)

Del liste kandidatov za mestni svet (Foto: Tomaž Levičar)

Novo mesto - Gibanje Svoboda, ki v Mestni občini Novo mesto ne bo imelo svojega županskega kandidata, bo na lokalnih volitvah v Novem mestu nastopilo z listo 29 kandidatov za občinski svet. Nosilec liste je vodja lokalnega odbora Gibanja Svoboda Matija Škof. Gre za družbeno aktivne, kompetentne in politično sveže posameznike, so sporočili danes.

Njihov cilj je osvojiti vsaj pet svetniških mest, v občinskem svetu pa želijo postati druga največja skupina. Kot so ocenili, bodo le tako pomemben sogovornik pri celostnem in enakopravnem razvoju občine in regije. Ta namreč po njihovem potrebuje več povezovanja in skupnega nastopanja v turizmu in drugih gospodarskih panogah.

Ključna področja, za katera se bodo zavzemali, so cestna in železniška infrastruktura, Novo mesto za vse občane ter prehranska in energetska samooskrba.

S sodelovanjem države bi pospešili izgradnjo mestne zahodne obvoznice, zgradili bi nov vzhodni cestni priključek. Zavzemajo se za cesto tretje razvojne osi od Celja do Bele krajine in za modernizacijo dolenjske železnice. Spodbudili bi tudi razvoj železniške proge do Brežic.

V Novem mestu bi zagotovili gradnjo novih stanovanj za mlade. Po najboljših zgledih bi poskrbeli za vključevanje Romov v družbo, uvedli pa bi tudi participativni proračun.

Spodbujali bi višjo stopnjo prehranske samooskrbe in omejili delež zavržene hrane. Poskrbeli bi za ekološke in energijsko varčne naložbe in za razvoj nujne trajnostne infrastrukture, so še dodali.

Listo Gibanja SVOBODA Novo mesto sestavljajo:

1. Matija Škof
2. Renata Pavlin
3. Tomaž Levičar
4. Urška Kovačič
5. Žiga Papež
6. Darja Judež
7. Matjaž Recelj
8. Maja Osterman
9. Tomaž Slana
10. Kaja Papič
11. Jože Miklič
12. Sonja Simčič
13. Rok Račečič
14. Anita Hrastar
15. Tihomir Troha
16. Urška Korasa
17. Miha Škvar
18. Jožica Luzar
19. Maja Javornik
20. Stanislav Lazić
21. Robert Strniša
22. Robert Šinkove
23. Olga Zore
24. Božidar Lenarčič
25. Dragica Nenadič
26. Anže Derganc
27. Janez Pezelj
28. Sandi Papež
29. Jožica Derganc

‹ nazaj

Komentarji (3)

26.10.2022 1 (7) (6)OceniJožko 
Gospe in gospodje Svobode, dajte se zresnit. Ni več dosti časa za pripovedovanje pravljic za lahko noč otrokom :-(
27.10.2022 2 (2) (0)OceniJožko 
... aha, so tudi taki, ki ne verjamejo, kar navajam :-). Glejte spoštovana gospoda: namesto, da si, kot primer, prizadevate "spodbujanje železniške proge do Brežic" dajte raje vzpodbudo, da se recimo to kar imamo in je zgrajeno v velikanskimi sredstvi kot je viadukt v Revoz, in tamkajšnja postaja, ki sta bila predvidena za odpravo šest kompozicij na dan, sameva. Uporabiti in ne delati gneče po cesti. Postavite pod vprašaj gradnjo dvotirne proge Birčna vas-Ivančna Gorica in podobne nebuloze, ki bodo finančna jama brez dna. Vzpodbujajte raje, da se projekti kot je recimo vodovod v bližini Nm, za naselja, ki ga nimajo, realizira. Projekt Narodni dom stoji že dooolga leta. To so samo malenkosti, ki imajo osnovo, da se vzpodbudi realizacija. Večina ostalega, so "gradovi v oblakih, golob na strehi" in ni potrebno, da si poleg obstoječih ekip, ki si za to realizacijo prizadevajo, dodamo še eno. Torej, bodite inovativni, kar se od vas pričakuje, saj ste nekako sedanja in bivša "smetana" te naše družbe in od te je pričakovati kaj več, kot pa navajanje nekih splošnih zadev še brez konkretnih temeljev. Bodite inovativni.
6.11.2022OceniLojzekov stric 
Kdo lahko da glas tej listi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava