(FOTO) Novo mesto: Macedoni prepričljivo osvojil tretji mandat

20.11.2022 | 19:00

Gregor Macedoni z ženo Klavdijo (R. K.)

Gregor Macedoni z ženo Klavdijo (R. K.)

Stari/novi župan Gregor Macedoni  (Foto: U. K.)

Stari/novi župan Gregor Macedoni (Foto: U. K.)

(FOTO) Novo mesto: Macedoni prepričljivo osvojil tretji mandat
(FOTO) Novo mesto: Macedoni prepričljivo osvojil tretji mandat
V taboru Srečka Vovka

V taboru Srečka Vovka

Gregor Macedoni in Srečko Vovko

Gregor Macedoni in Srečko Vovko

Novo mesto - Ob 21.10: "Verjamem, da je delo v zadnjih štirih oz. osmih letih pripomoglo k temu rezultatu. Zelo sem vesel, hvala vsem volivkam in volivcem za podporo, to je dobra popotnica za nov mandat," je zmago na volitvah komentiral Macedoni, ki je po preštetih 91 odst. glasov prejel 74,86 odst., Srečko Vovko pa 25,14 odst.

Ob 20.10

V Mestni občini Novo mesto je po preštetih skoraj dveh tretjinah glasov Gregor Macedoni zbral 75,4 odst., Srečko Vovko (SD) pa 24,6 odst.

"Zahvaljujem se volivcem, ki so mi dali glas. Volivci imajo zmeraj prav in vsak rezultat je praznik demokracije," je izid v Novem mesti komentiral Vovko.

Večjih presenečenj ni pričakovati (ob 19.00)

V novomeški občini drevi večjih presenečenj naj ne bi bilo pričakovati, vsaj v boju za mesto župana ne. Veliki favorit je aktualni župan Gregor Macedoni, ki ima tudi po svojem drugem mandatu kaj pokazati. Je pa vloga tako izrazitega favorita lahko tudi dvorezen meč in možno je bilo, da bi njegov tokratni izzivalec Srečko Vovko iztržil več kot le par odstotkov glasov volivcev.

Tudi v volitvah za občinski svet, kjer je imela Lista Gregorja Macedonija v iztekajočem se mandatu kar deset svetnikov, ni pričakovati večjih presenečenj, vsaj kar se tiče te liste, drugače pa je z ostalimi, saj so imeli volivci tokrat na voljo kar štirinajst list, na katerih pa je bilo v primerjavi z volitvami pred štirimi leti tudi kar nekaj sprememb predvsem na vrhu list.

Eden že znan

Da bo svetnik tudi naslednja štiri leta, pa je bilo že pred volitvami jasno za romskega predstavnika Duška Smajeka. Bil je namreč edini kandidat za to mesto.

I. V., B. B.

Zvočni zapisi

Srečko Vovko po volitvah

Galerija

Komentarji (1)

21.11.2022OceniJožko 
Povsem pričakovano in brez presenečenj. V novem mandatu pa brez šminkerstva z raznimi (pre)dragimi mostički, ker ga je bilo v preteklem dovolj in videt to kar je neurejeno in pred nosom, da se podložniki v firmi, imenovani MO Novo mesto, bolje počutijo(mo). Včasih tudi takrat, če se kaka zadeva na prvi pogled ne splača, vsekakor pa veliko bolj, kot recimo še kak mostiček. Upajmo, da bo šlo ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava