dolenjska

Civilna iniciativa 3ROS-jug: S predorom pod Gorjanci nimamo nič, ga podpiramo in želimo

25.11.2022 | 13:00

Predor pod Gorjanci civilne iniciative ne zanima toliko kot potek tretje razvojne osi čez Novo mesto (na sliki simulacija predvidene hitre ceste s potekom nad Šmarješko cesto; vir: CI 3ROS-jug)

Predor pod Gorjanci civilne iniciative ne zanima toliko kot potek tretje razvojne osi čez Novo mesto (na sliki simulacija predvidene hitre ceste s potekom nad Šmarješko cesto; vir: CI 3ROS-jug)

V sredo smo objavili prispevek z naslovom: Cesto prek Gorjancev
lahko razbremeni le tretja razvojna os; kdaj začetek gradnje?
Na  zapisano so se odzvali v Civilni iniciativi 3ROS-jug. Njihov zapis objavljamo v celoti:

''V Civilni iniciativi 3ROS-jug pošiljamo javni odziv in pojasnila na nekatere netočne oziroma zavajajoče informacije, ki smo jih zasledili v članku in želimo, da jih objavite. V članku je navedeno, da je bilo gradbeno dovoljenje za nadaljevanje projekta gradnje dolenjsko-belokranjskega oz. južnega kraka tretje razvojne osi v Novem mestu zaustavljeno zaradi administrativnih napak in posledične pritožbe novomeške civilne iniciative (po besedah vodje projekta z DRI Lidije Kegljevič Zagorc) in ga "zelo realno" pričakujejo v začetku prihodnjega leta. Pojasnjujemo, da se gradbeno dovoljenje, ki je bilo ''zaustavljeno'', sploh ne izdaja za gradnjo predora skozi Gorjance, katerega gradnjo v CI 3ROS-jug podpiramo in želimo, da se z njegovo gradnjo čimprej začne. V postopku izdaje gradbenega dovoljenja za gradnjo predora skozi Gorjance pa CI 3ROS-jug sploh ne sodeluje. Nadalje je navedba, da je gradbeno dovoljenje "zaustavljeno" zgolj zaradi administrativnih napak, velika laž. Če bi bila napaka zgolj administrativna, bi jo investitor brez težav odpravil v enem mesecu, česar pa še do danes ni storil. Investitor je namreč šele dne 30. 9. 2022 ministrstvu predložil dopolnjeno Poročilo o vplivih na okolje in dopolnitve Projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja, vendar je ministrstvo po pregledu ugotovilo, da pomanjkljivosti še niso odpravljene in ponovno zahtevalo dopolnitve. 

CI 3ROS-jug''

‹ nazaj

Komentarji (1)

26.11.2022 7 (11) (4)OceniMarian 
Vse skupaj deluje zelo neresno in neodgovorno, tako s strani ministrstva in sodišč (da se v 10letih niso sposobni odločit a je OK ali ni?!), kot s strani iniciative. Če se hoče stvar zavirat, imamo takšno zakonodajo, da se da v nedogled. Razumem, da je za kakšnega prebivalca tiste ulice moteče, ampak recimo, da se premakne na drugo traso. Ali imamo takšno, ki ne bo motila nikogar? In navedbe, da gre trasa skozi mesto so pravtako nesmiselne. Gre za eno ulico, vas, ne pa center mesta. In s hitrostjo s katero se NM širi ni strahu, da bo zmanjkalo prostora. Res upam, da vse strani enkrat za spremembo naredijo nekaj nedestruktivnega. A kdo ve od kdaj je ta trasa predvidena? A drži da še iz prejšnje države?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava