šport

Miha Zarabec poleti iz Kiela v Plock

24.12.2022 | 09:30 | STA; M. K.

Miha Zarabec (Foto: J. S./arhiv DL)

Miha Zarabec (Foto: J. S./arhiv DL)

Slovenski rokometni reprezentant, Trebanjec Miha Zarabec, bo poleti zamenjal klubske barve. Od leta 2017 je nastopal za nemški Kiel, v sezoni 2023/24 pa bo oblekel dres poljske Wisle iz Plocka. Srednji zunanji igralec je z novimi delodajalci sklenil triletno sodelovanje, je na svoji spletni strani zapisala Rokometna zveza Slovenije (RZS).

"Zelo sem vesel, da nam je uspelo izpeljati prestop, za katerega smo se borili več let. Miha je igralec svetovnega formata, tako da bo zagotovo velika okrepitev za nas. Odlično bo zapolnil sredino napada, kjer se bo izmenjeval z ostalimi našimi igralci in bo dirigent naše igre," je za klubsko spletno stran poljske ekipe dejal športni direktor Adam Wisniewski.

Zarabec je športno pot začel v domačem trebanjskem Trimu, kjer se je preko mladinske šole povzpel do članske ekipe. Med letoma 2012 in 2014 je branil barve Maribora Branika, do prvega odhoda onkraj slovenskih meja pa je tri sezone igral še za Celje Pivovarno Laško.

Zarabec, ki je oktobra dopolnil 31 let, je za slovensko člansko reprezentanco nastopil na 85 tekmah in zabil 186 zadetkov. Selektor Uroš Zorman ga je uvrstil na širši spisek kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu 2023, po pogovoru pa sta z Zarabcem sklenila, da mu težave s poškodbami trenutno onemogočajo premagovanje vseh naporov, ki jih prinaša takšno tekmovanje.

Bo pa Zarabec slovenski reprezentanci vseeno pripravljen priskočiti na pomoč, če bo prišlo do kakšnih nepredvidenih in neljubih dogodkov s poškodbami.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava