kronika

FOTO: Strojevodja trčenja ni mogel preprečiti

18.1.2023 | 09:50 | M. K.

Foto: I. V.

Foto: I. V.

FOTO: Strojevodja trčenja ni mogel preprečiti

Sinočnjo železniško nesrečo na relaciji Birčna vas - Uršna sela nekoliko podrobneje pojasnjujejo tudi na Policijski upravi Novo mesto. Prizorišče nesreče pa je danes zjutraj s svojim fotoaparatom obiskal tudi novinar Dolenjskega lista Igor Vidmar - njegove fotografije so vam na voljo spodaj v fotogaleriji.

Po prvih ugotovitvah ogledne skupine Sektorja za kriminalistično policijo PU se je nesreča zgodila okoli 500 metrov pred železniško postajo Birčna vas, kjer je iztiril potniški vlak, ki je vozil na relaciji Metlika - Ljubljana. Po prvih zbranih obvestilih naj bi strojevodja na tirih opazil podrto drevo in z aktiviranjem zasilne zavore poskušal vlak ustaviti, vendar je krmilni voz vlaka kljub temu trčil v drevo, vlak pa je iztiril. V času nesreče je bilo na vlaku devet potnikov, dva sta bila lažje poškodovana.

Na kraju nesreče je bil prisoten tudi preiskovalec železniških nesreč iz Službe za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov Ministrstva za infrastrukturo, ki je pristojen za preiskavo vzrokov nesreče. Na podlagi izdelanega poročila bodo kriminalisti o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Sicer pa je, kot smo tudi že poročali, železniška proga med Metliko in Ljubljana do nadaljnjega zaprta, za potnike je organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

‹ nazaj

Galerija (22)

_vlakVidmar (01)
_vlakVidmar (02)
_vlakVidmar (03)
_vlakVidmar (04)
_vlakVidmar (05)
_vlakVidmar (06)
_vlakVidmar (07)
_vlakVidmar (08)
_vlakVidmar (09)
_vlakVidmar (10)
_vlakVidmar (11)
_vlakVidmar (12)
_vlakVidmar (13)
_vlakVidmar (14)
_vlakVidmar (15)
_vlakVidmar (16)
_vlakVidmar (17)
_vlakVidmar (18)
_vlakVidmar (19)
_vlakVidmar (20)
_vlakVidmar (21)
_vlakVidmar (22)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava