Gradnja krožišča v Šmarju in cestne zapore

1.2.2023 | 12:50

Foto: Občina Sevnica

Hodnik za pešce je preusmerjen na opuščeno cestno navezavo na industrijsko cono

Šmarje - Na območju gradnje krožišča v Šmarju so stekla dela za gradnjo škarpe in armirane brežine. Od območja križanja državne ceste Boštanj - Planina z novo zgrajenim nadvozom čez trebanjsko železnico do krožišča pri trgovini Lidl je urejena delna zapora ceste z izmeničnim enosmernim prometom.

Zaradi možnosti udora brežin bo cestna zapora s semaforji urejena ves čas poteka gradbenih del, tudi v popoldanskem in nočnem času ter ob vikendih. Občina Sevnica voznike poziva k strpnosti ter doslednem upoštevanju cestnoprometnih pravil.

Na območju gradbišča je prepovedan ves promet. Hodnik za pešce je v tej fazi gradbenih del preusmerjen na opuščeno cestno navezavo na industrijsko cono in pod novim nadvozom do trgovine Lidl. Hodnik za pešce je označen z usmeritvenimi tablami.

Nosilec projekta gradnje krožišča je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Občina Sevnica je soinvestitor. Izvajalca gradbenih del, podjetji Rafael d. o. o. in Gradnje d. o. o., bosta z deli zaključili predvidoma do letošnje jeseni, dinamika poteka gradbenih del pa je, kot dodajajo na občini, močno odvisna od vremenskih razmer.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava