Novomeški športnik leta: Murn, Eržen in namizni tenisači

14.2.2023 | 20:50

Žak Eržen (v sredini) je postal novomeški športnik leta 2022, desno ob njem Uroš Slatinšek, gonilna sila ŠD SU Novo mesto, ki je prejelo naziv za najboljši športni kolektiv, skrajno levo pa Andrej Jeriček, trener Eve Murn, ki je na prireditvi ni bilo.

Zlato Bloukdovo priznanje za 30 let in več dela v športu sta prejela Majda Markovič in Mirko Bele.

Novo mesto - Za najboljša športnika leta 2022 v Mestni občini Novo mesto sta bila nocoj na tradicionalni že 37. prireditvi Športnik leta razglašena atletinja Eva Murn in kolesar Žak Eržen, za najboljši športni kolektiv pa Športno društvo SU Novo mesto.

Člani ŠD SU so lani osvojili zlato kolajno v državnem prvenstvu in tudi v pokalu ter prvo mesto v dvojicah med člani, državni prvaki so v dvojicah postali tudi mladinci, kadetinje pa ekipno.

20-letna Eva Murn, članica novomeškega atletskega kluba Krka, se je lani okitila z naslovoma državne prvakinje med mlajšimi članicami v teku na 200 m in 100 m z ovirami. Med članicami pa je bila na 100 m z ovirami druga. Zlato kolajno na državnem prvenstvu za članice je osvojila tudi z mešano štafeto 4 x 100 m, medtem ko je bila s štafeto Krke 4 x 100 m druga. Za športnico leta je premagala rokometašico Krke Petro Kramar, ki je laskavi naziv športnice leta v MO Novo mesto osvojila lani.

Mladi kolesar novomeškega kluba Adria Mobil Žak Eržen je lani poskrbel za nov mejnik slovenskega kolesarstva. Na mladinskem svetovnem prvenstvu na velodromu v Tel Avivu je najprej v dirki na končni cilj oz. scratchu osvojil bronasto medaljo, pozneje pa je zgodovinski dosežek še nadgradil, saj se je v dirki na izpadanje veselil naslova mladinskega svetovnega prvaka, kar na velodromu ni uspelo še nobenemu Slovencu. Že pred tem je na evropskem prvenstvu na velodromu na Portugalskem v dirki na izpadanje med starejšimi mladinci s tretjim mestom dokazal, da sodi med najboljše. V tej disciplini je bil prvi tudi na državnem prvenstvu, najhitrejši je bil tudi v disciplini OMNIUM. V konkurenci za športnika leta sta bila še atlet Jan Duhovnik in namizni tenisač Jožko Omerzel.

Na prireditvi so podelili tudi občinska oziroma županova priznanja in Bloudkove značke za večletno delo zaslužnim športnim delavcem. Zlato značko sta prejela Majda Markovič, članica Pohodniškega društva Novo mesto, in Mirko Bele iz Strelskega društva Gorjanci.

Podelili so tudi priznanja najboljšim v skupnem vrstnem redu delavskih športnih iger Novega mesta, kjer je v moški in ženski konkurenci znova največ točk zbrala Krka.

Besedilo in fotografije: R. N.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava