kronika

FOTO: Sicer ni bil kriv za nesrečo, a je vozil pijan in brez vozniške; množični pretep v Novem mestu

20.2.2023 | 13:15 | M. K.

O nesreči pri Brezovici smo s pričujočima fotografijama (FB PKD) že poročali ...

O nesreči pri Brezovici smo s pričujočima fotografijama (FB PKD) že poročali ...

FOTO: Sicer ni bil kriv za nesrečo, a je vozil pijan in brez vozniške; množični pretep v Novem mestu

V petek nekaj pred 17. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov med Šmarjeto in Šmarješkimi Toplicami. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 60-letna voznica, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v avtomobil 58-letnega voznika. Lažje poškodovano voznico in 23-letno potnico iz njenega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je 58-letni voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,72 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Med 16. 2. in 17. 2. je z delovišča v okolici Novega mesta nekdo ukradel električne vodnike in povzročil za okoli 7000 evrov škode.

Na gozdni poti v okolici Semiča je nekdo iz traktorja izmaknil motorno žago v vrednosti 1200 evrov.

V Metliki je med 16. 2. in 18. 2. neznanec iz skladiščnih prostorov odnesel izdelke in bakra in medenine in povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V noči na nedeljjo je v okolici Krškega nekdo vlomil v kletne prostore in ukradel okoli 400 litrov vina. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1500 evrov.

Sinoči okoli 20. ure je v Novem mestu neznanec vlomil v prostore prodajalne in odnesel tobačne izdelke. Policisti okoliščine še preiskujejo.

Pretepali so se pred gostilno

V noči na soboto so policisti prejeli klic na pomoč iz Novega mesta, kjer naj bi se pred gostinskim lokalom pretepalo več oseb. Dva udeleženca pretepa so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so jima oskrbeli lažje poškodbe. Policisti PP in PPP Novo mesto so ugotovili identiteto vseh vpletenih in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Razbijal po hiši in grozil družini

V soboto zvečer so brežiški policisti posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Stare vasi, kjer naj bi moški razbijal inventar in grozil družinskim članom. 60-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Migranti

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Slovenska vas) izsledili in prijeli 50 državljanov Maroka, 29 državljanov Afganistana, 16 državljanov Kube, 15 državljanov Rusije, deset državljanov Bangladeša, sedem državljanov Pakistana, šest državljanov Kameruna, po pet državljanov Sirije, Indije in Turčije, štiri državljane Nepala, štiri državljane Alžirije, po dva državljana Tunizije, Libije, Palestine in po enega državljana Kitajske, Kosova, Irana, Konga in Slonokoščene obale.

Vikend v številkah

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 2. in 20. 2. posredovali v 166. nujnih primerih in na številko 113 prejeli 499 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 20 nesreč z gmotno škodo. Posredovali so zaradi 35. kršitev javnega reda in miru in štiri kršitelje pridržali. Obravnavali so sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin ter posredovali zaradi iskanje pogrešane osebe, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

‹ nazaj

Komentarji (3)

20.2.2023 7 (7) (0)Ocenimiha 
Pa kje so se pretepali? Kdo se je pretepal? Dajte kake informacije občanom ... Me pa res to zanima, glede da so vse gostilne v Nm zaprte
21.2.2023 6 (6) (0)Ocenitoto 
kdo drug kot cigani ampak oni so zaščiteni zato se njihova imena ne izdajajo ker so strateško pomembni za državo
23.2.2023OceniBumbar 
Pred leti si še nismo predstavljali, da bomo tako multi-kulti...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava