kronika

Obtičal na železniških tirih - precej jasno, zakaj; trčila v pešca

21.2.2023 | 13:10 | M. K.

Simbolna slika (Foto: arhiv DL; PGD Sevnica)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL; PGD Sevnica)

Sinoči okoli 21.30 je med Semičem in Črnomljem na železniških tirih obtičalo vozilo. Oviro so pristojni zavarovali do prihoda gasilcev, ki so avto odstranili. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je 57-letni voznik zapeljal preko tračnic in med obračanjem vozila obstal na tirih. V litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trčila v pešca

Včeraj okoli 8.30 se je zgodila prometna nesreča na Kandijski cesti. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je zanjo odgovorna 34-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 45-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Lažje poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznico bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov uvedli prekrškovni postopek.

Poškodoval garažna in vhodna vrata

Na Trdinovi ulici v Novem mestu je med 18. 2. in 19. 2. nekdo poškodoval garažna in vhodna vrata stanovanjske hiše in s tem povzročil za okoli 1.000 evrov škode. 

Migranti

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Nova vas ob Sotli) izsledili in prijeli 19 državljanov Rusije, sedem državljanov Kube, šest državljanov Konga, pet državljanov Turčije, pet državljanov Sierra Leone, dva državljana Pakistana, dva državljana Indije, državljana Alžirije in državljana Kosova.

Dan v številkah

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 63. nujnih primerih in na številko 113 prejeli 224 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem nesreč, ki so se končale z gmotno škodo. V Brežicah so zasegli vozila dvema, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17. kršitev javnega reda in miru in v Šentjerneju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

‹ nazaj

Komentarji (1)

21.2.2023 1 (1) (0)Ocenitoto 
hrvaški Šengen deluje izvrstno kje so sedaj naši ki so tako strastno zagovarjali vstop Hvaške v Šengen. Beguncev vsak dan na stotine.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava