namig za premik

Premiera lutkovne predstave Čebela Medela, Zeliščarski center JV Slovenije

21.3.2023 | 11:00

Spoštovani!

Ob praznovanju prihoda pomladi, 21. marca, bomo obeležili in praznovali tudi Svetovni dan lutk, Mednarodni dan gozdov in Svetovni dan poezije.

Proslavili in popestrili ga bomo z interaktivno lutkovno predstavo "Čebela Medela", ki jo bomo premierno uprizorili v gledališču v gozdu v Zeliščarskem centru JV Slovenije v torek, 21. marca 2023, ob 11. uri, in spremljevalnim programom.

Grajsko lutkovno gledališče Sevnica, Društvo "Sonček" iz Novega mesta in Občina Škocjan vam pripravljamo praznično presenečenje. Čebela Medela nas bo v družbi gozdne vile Silve Silvane in drugih lutk, ki prebivajo v naših gozdovih, popeljala v čudovit svet naravnega ravnovesja, samooskrbe, zdravilnih zelišč in večnih zakonitosti vélike Narave. Predstavila nam bo svoje vrtičke zdravja, zelenjave in sadnih dreves, kakor tudi nabiranje gozdnih sadežev in plodov... Pripovedovale vam bodo o škocjanskem "dohtarju" Varaunu, ki je bil v prejšnjem stoletju mednarodno znan zdravilec in po nasvetih iz njegovih "Padarskih bukev", pozdravile bolehne prebivalce gozda z zdravilnimi zelišči. Ozavestili bomo tudi naš odnos do Gozdov in Narave, ki ga žal pogosto zanemarjamo in si žagamo vejo, na kateri sedimo...

‹ nazaj