dolenjska

Janez Doltar v.d. direktorja urada za narodnosti, vlada razrešila Baluha

31.5.2023 | 20:00 | STA; M. K.

Janez Doltar (Foto: arhiv DL)

Janez Doltar (Foto: arhiv DL)

Ljubljana - Vlada je na današnji seji razrešila dolgoletnega direktorja urada vlade za narodnosti Stanka Baluha in kot v. d. na njegovo mesto imenovala Janeza Doltarja.

Vlada je Baluha razrešila na podlagi določb zakon o javnih uslužbencih, po katerem lahko organ, pristojen za imenovanje, v enem letu od nastopa funkcije razreši generalnega direktorja v ministrstvu, predstojnika vladne službe, generalnega sekretarja v ministrstvu, predstojnika organa v sestavi ministrstva, načelnika upravne enote in direktorja občinske uprave ne glede na razloge. Vlada je ujela zadnji vlak, saj bo leto dni mandata zabeležila v četrtek.

Doltar je kot v. d. imenovan do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev. Do zdaj je bil med drugim zaposlen na Mestni občini Novo mesto, kjer je najprej opravljal delo na področju stavbnih zemljišč, zadnja leta pa na področju romske tematike. Bil je tudi predsednik komisije za integracijo romske skupnosti pri Skupnosti občin Slovenije.

‹ nazaj

Komentarji (4)

1.6.2023–2 (0) (2)OceniJožko 
Aha, sedaj se bo pa končno pričelo z reševanjem ...... problematike ... :-))
1.6.2023OceniLojzekov stric 
Jožko si hecen kaj se bo začelo
1.6.2023 1 (1) (0)OceniJožko 
Striček, ti pa, če že, površno bereš komentarje in oznake besedilu. Če bi to počel, bi iz tega opazil namig :-)) : prav nič se ne bo spremenilo. Moje mnenje je, da se z Janezom s spremembami ne bo niti začelo, kaj da bi se šele kaj spremenilo. Ni še čas. Očitno. Rad bi videl, da se motim. Zelo rad. Bi me resnično izjemno pozitivno presenetilo.
7.6.2023OceniLojzekov stric 
Jožko se strinjam s tabo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava