Bdenje v Rogu 2023 Kočevski Rog

2.6.2023 | 20:00

Vabljeni na deveto molitveno bdenje v Kočevskem rogu
Kapela pri Breznu pod Krenom, petek 2. 6. 2023 ob 20. uri.

“Zelo mi je bil všeč mir tega večera in noči. In ptičje petje. In kako se je mir na neki način še poglobil, ko je bilo izpostavljeno Najsvetejše.”

Ali ste že kdaj doživeli smrtno tišino noči v pragozdu in med smrekovimi vrhovi občudovali milijone zvezd? Ali jutranjo alelujo peli skupaj s tisoči ubranih ptičjih grl?

A v smrtni tišini noči ne bi bilo prav veliko lepega, če je ne bi napolnjeval sij monštrance v soju sveč, ki nosi Najsvetejše. V temo naših vsakdanjih strahov, nemoči, srčnih ran in brezvoljnosti Jezus prinaša upanje in mir. Spokojnost kočevskih gozdov s svojo svetostjo napolnijo številni fantje in dekleta, ki so tam zaradi svoje vere umrli. Ti nam dajo pogum za življenje, vero, da se splača truditi za dobro.

Zato hodimo bedet v Rog. Da mi s tem, ko prinesemo Najsvetejše, posvetimo ta kraj grozot, in da ta kraj, prežet z vstajenjsko močjo mučencev, prevzame nas. Vsako leto sta to noč in jutro, ki ju je naredil Gospod. Bogu hvala!

Pridružite se nam v petek, 2. junija 2023, ob 20. uri in pripeljite svoje prijatelje!

Petek, 2. junija 2018
20.00 sveta maša
21.00 kratek uvod v molitev
22.00 – 5.00 tiho češčenje Najsvetejšega ob branju imen pobitih iz knjig Farne spominske plošče

Sobota, 3. junija
11.00 tradicionalna sveta maša in slovesnost

Noč na prostem je lahko mrzla, zato s seboj prinesite potrebno opremo (topla oblačila, čaj, spalna vreča, podloga za sedenje itn.). Za vse informacije smo vam na voljo na bdenjevrogu@gmail.com.