Zadnji komentarji

Upanje so našli v matičnih celicah
ned, 1.12.2019 (08:30)
Popendekl: Nehajte ga pokat. V zadnjem odstavku imate navedene tri možnosti kako deklici lahko pomagate. Predlagam,da tako kot jaz izkoristite eno od njih , tuj denar pa pustite pri miru. Prepričan sem, da bo preostali denar, zbran za Krisa uporabljen za ustrezen namen.

Bela krajina je nova zlata destinacija
ned, 24.11.2019 (17:00)
Lojzekov stric: Toliko nagrad ,kje so pa turisti ,

Šentjernejski svetniki pozitivno mnenje dali Aljoši Šipu
tor, 3.12.2019 (16:20)
Lojzekov stric: Namizni tenis je lep šport in Marjan Hribar je bil in bo dober predsednik zveze.Zanima me pa če je v kaki zvezi z lepo N.ki jp dobro pozna Serpentinšek

Bo Kodričeve pred skalami s pobočja rešila "peta"?
pon, 10.1.2011 (14:30)
miha: Jaz sem pa vedno znova presenečen, ko gledam te zgodbe, kako je nekomu plaz porušil hišo, ali da je nekomu narasla reka zalila hišo.... Po pravici povedano, če se lastniki niso zavedali teh problemov ko so gradili hiše na takih lokacijah, bi se morali vsaj ljudje ki izdajajo dovolenja ...

Gradite, prenavljate? Vsi preverjeni izvajalci na enem mestu
čet, 28.11.2019 (13:35)
Drevenšek: kar vredu zadeva, dobili odličnega keramičarja v roku tedna dni in solidnega pleskarja. če ne poznaš izvajalcev - živim v centru mesta, prihraniš kar nekaj časa...

Otroci iz Mihovega še naprej peš
pet, 22.11.2019 (12:50)
xxx: Mislim, da je v Šentjernejski občini, kr nekej vasi, ki so dosti bolj prometne, tranzitne, kot Mihovo (Loka, Dol, Gor Maharovec Mokro polje in v njh ni narejeno skoraj nič. Čedalje bolj upažam da se je začel Šentjernej centralizirat. Šent. pa dca 1km okoli vse ostalo nič, ali pa bore malo.

Jakčeve krajine, njihova podoba in moč
sob, 9.2.2019 (12:00)
True Truic: Ja izrazi na obrazih prisotnih ravno ne izžarevajo radost nad slavnostnimi govorci oz "svečanimi gosti"...mogoče se pa tu skriva razlog...mogoce pa gre za ideološki princip dedičev....? Dejstvo je da se ta oblast konfrontira na vseh nivojih.. Tako prijazni, dobri pa tako nezaželjeni marsikje , kako to?

Gradac ima lepo cesto, kaj pa tretja razvojna os
sob, 23.11.2019 (11:45)
Lojzekov stric: Žalostno 'da je toliko časa trajalo to.

Krka po dobičku prva, Adria Mobil sedma
pet, 28.6.2019 (11:20)
miha: Ne vem če sem prav slišal, vendar govori se da v TPV-ju odpuščajo delavce.. Zakaj pa to? Kak poseben razlog?

Dediščina Leona Štuklja v last Dolenjskemu muzeju in trajno postavitev v Narodnem domu
pet, 22.11.2019 (10:25)
True Truic: Mislim, da ga ni novomeščana ki si ne bi želel muzeja tega velikega športnika in še večjega človeka - v Novem mestu. To je prav gotovo pomembna pridobitev za vse. Resnično zgodovinsko pomembni ljudje Novega mesta, ki so pustili pečat s svojim delom, si prav gotovo zaslužijo poseben tretman in obeležje v mestu. To prav gotovo je Leon Štukelj, vzornik v delu in življenju sicer ...da pa bo muzej trajno umeščen v Narodni dom , v katerem so tudi napovedana delovanja mnogih društev in številne aktivnost pa trenutno ni videti...Po "pravnem" prevzemu pred 2 leti stavba še vedno stoji tam v propadajočem stanju ( razen strehe ki je zamenjana...), ostalo ravno ni videti, da bi lahko notri varno umeščali tako vsebino kot je omenjena v tem poročilu..Neke druge prevzete stavbe sredi mesta, ki so spremenile lastnika/e pa so za čudo zelo hitro adaptirane in že v funkciji:)....čudna so pota Božja, ki se z nami včasih poigrajo na razne načine. Tudi kulturne.

Kapiteljska njiva dobila analitično arheološko monografijo
tor, 19.11.2019 (15:30)
Jožko: Sicer pohvalna zadeva. Pri tem bi bilo zelo koristno, da se da na plano kak načrt Novega mesta že v bližnji preteklosti, da se ne bi smešilo z odkrivanjem kaj da je bilo, recimo, na mestu sedanjega parka izpred KCJT in rilo po terenu bivšega mestnega pokopališča. To je bolj važno kot pa neskončno odkrivanje več sto grobov iz prazgodovine. Nimamo niti enega pregleda, kaj se je terminsko dogajalo na samem področju Novega mesta, od ustanovitve pa do druge svetovne vojne. Dopuščam možnost, da se tudi motim. To bi me prijetno presenetilo.

S proračunoma do 250 projektov na terenu letno
pet, 15.11.2019 (11:35)
True Truic: Ne pomagajo te otročje igrice z "diktat" štancanjem po DL - resnica je resnica in te ne moreš prekriti z nekim brezveznim diktat nabijanjem minusov - na komentarje:)..:) jbmt pamet - to vse pove o komentiranih......

Ob Težki vodi: Namesto sanacije zgolj table
sob, 16.11.2019 (19:20)
Anica Zupančič: Z ozirom na to, da je ta cesta namenjena lokalnemu prometu (kar je označeno), bi bilo priporočeno in zakonito od časa do časa tam kontrolirati promet, sploh v konicah. Saj prometni znaki so zato, da se jih upošteva, mar ne? Pri transformatorju pa bilo nujno urediti enosmerni promet, za kar je lepa možnost, ker je srečanje dveh vozil tam skoraj nemogoče.

Policisti zasegli več kozarcev konoplje
pet, 15.11.2019 (18:30)
Tihomir Kos: PA JE ŠLA OZIMNICA!

Novo mesto ima najlepše mestno jedro
čet, 14.11.2019 (14:00)
primoz: Morda pa je nagrada vključena v ceno izvedbe? Ne vem. Primerjava z renovacijo semiške muzejske hiše je zgolj naključna.

Rozika Vodopivec ostaja ravnateljica
čet, 14.11.2019 (15:10)
Franci D: A ni to žalostno, kandidatura je odvisna od občinskega sveta!

Lisci prestižna mednarodna nagrada
sob, 9.11.2019 (08:35)
DamDam: Sevniško podjetje? Kopalke jim delajo pa Kitajci, Vietnamci, itd?

Kdaj bomo z vlakom do Ljubljane prispeli v eni uri?
pon, 11.11.2019 (17:10)
miha: No ja, zeleni vlak je včasih vozil v LJ 1 uro in 20 minut, s tem da se je ustavil vmes samo v Trebnjem, Grosuplju in Rakovniku, za Ivančno gorico nisem prepričan... Tako da načeloma s posodobitvijo vlakov bi se to morda celo dalo storiti ob pogoju da se ustavlja samo na omenjenih postajah. Se pa strinjam, da bi bilo treba narediti kaj na infrastrukturi in pa varnosti. Sedajšna trasa je neugodna tudi iz tega vidika, saj vozi čez vasi ....

Nesrečo povzročil pod vplivom alkohola
pon, 11.11.2019 (13:10)
miha: e Janezu Janezu, dej probej normalno vozit po cesti pa bo. Te ne bo treba potem lovit ...

Konferenca o koristnosti mladinskega dela
čet, 7.11.2019 (13:50)
primoz: ... Mladi iz Štrekljevca pa naj glede na izjavo semiške županje ga. Kambič pod dežniki na neprimernem mestu čakajo na avtobus v smeri Novega mesta. V Semiču in Črnomlju pa njej nimajo kaj iskati. ... (https://www.lokalno.si/2019/09/29/225867/clanek/DL_Na_Strekljevcu_si_ze_leta_zelijo_avtobusno_postajalisce/)