dolenjska

Betka Štefanič je tajnica leta 2008

22.5.2008 | 22:00 | I. V.

Foto: I. V.

Foto: I. V.

Portorož - Nocoj so v Grand hotelu Bernardin v Portorožu na 16. kongresu tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije proglasili tajnico leta 2008, priznanje pa je tokrat doletelo tajnico Dolenjskega lista Betko Štefanič.

Dve leti je, kar je Betka Štefanič za mizo, najbližjo vhodnim vratom stavbe na Germovi 4, zamenjala dolgoletno tajnico Dolenjskega lista Ljudmilo Žibert. Nekaj nasvetov predhodnice je dobila, a šele ko se je morala sama znajti, je videla, kakšno delo si je izbrala.

Biti tajnica na časopisu, kakršen je Dolenjski list prav gotovo ni enostavno delo. Na eni strani uredništvo z novinarji, ki imajo vsak svoje zahteve, na drugi strani poslovni del časopisa z direktorico in na tretji bralci in tisti, ki časopis o njih piše in z napisanim včasih tudi niso zadovoljni.

Tajnica pri časopisu ni le deklica za vse, je tudi tajnica za vse, je strelovod, ki mora prestreči udarce takšnih in drugačnih strel z vseh strani. Betka Štefanič se je v vsem tem dobro znašla, pri čemer ji je prav gotovo največ pomagalo bogato znanje, ki ga je prinesla s sabo v največjo in najstarejšo dolenjsko medijsko hišo.

Da res veliko zna, je dokazala na letošnjem izboru tajnice leta, ki ga že 12. leto organizira Planet GV z združenjem slovenskih tajnic in poslovnih sekretarjev. Na izbor se je letos prijavilo 34 kandidatk, teste pa je prestalo 26 tajnic, med katerimi so izbrali tri finalistke in na koncu tudi tajnico leta 2008.

Testi so obsegali štiri sklope – znanje tujega jezika, obvladovanje slovenskega pravopisa in slovenskega jezika, spretnost pri delu z računalnikom ter na koncu poznavanje protokola in spretnost komuniciranja.

‹ nazaj

Galerija (6)

Finalistke pred razglasitvijo
Priznanje iz rok direktorice Planeta GV Daniele Brečko
Stara in nova tajnica leta - Olga Dorkič in Betka Štefanič
Svojo tajnico je pohvalila tudi "šefica" odgovorna urednica Dolenjskega lista Jožica Dorniž
Čestitke in šopek od šefice
In tajnica leta 2008 je ... Betka Štefanič z Dolenjskega lista

Komentarji (10)

23.5.2008OceniTilka 
Iskrene čestitke tajnici Betki Štefančič. Biti tajnica mi je bilo vedno lepo in želim tudi njej, da v svojem poklicu in delu najde zadovoljstvo in veselje. Še veliko uspešnih dni in let. Tilka
24.5.2008OceniIrena 
Betka, res iskrene čestitke. Res sem vesela zate, da ti je uspelo. Spomnim se, da si bila že v prejšnji službi kot moja sodelavka res simpatična in prijazna punca. Veliko uspeha še naprej. Irena
26.5.2008OceniBetka 
Zahvaljujem se obema za čestitke.
28.5.2008OceniRK-Metlika 
Betka iskrene čestitke veliko zadovoljstva, veselja predvsem pa uspehov še naprej. RK-Metlika
28.5.2008OceniTončka 
Ko nagrada pride v zaslužne roke, še bolj zablesti. Tajnico s prijaznim nasmehom, organizacijskimi sposobnostimi in znanjem si vsi želimo, ko potrkamo na vrata pisarne. Betka, resnično si dober vzgled. Iskrene čestitke!
28.5.2008Ocenianisnoj 
Draga Beti, od nekdaj sem vedela, da kar si ti postaviš za cilj, ti vse rata. Tajnica v današnjem času je vse "nekaj" drugega kot takrat, ko sem bila jaz. ČESTITKE IZ SRCA! Ani
1.6.2008OceniBetka 
Hvala! Tovrstni odzivi mi veliko pomenijo.
3.6.2008OceniDenis 
Čestitke tudi od bivšega sošolca iz gradbene šole. LP Denis Č
3.6.2008Ocenibarbara 
iskrene čestitke in še veliko uspehov v bodoče!
4.6.2008OceniJulija 
Beti, trikrat hura zate. Kdor veliko da, tudi veliko dobi. Očitno se tega dobro zavedaš. Veliko delovne motivacije še naprej! LP Julija (G)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava