dolenjska

Orjaška tableta je skoraj nared

29.9.2008 | 12:00 | B. B.

Avtor kipa Jože Kotar (levo) nadzira še zadnja dela. (Foto: B. B.)

Avtor kipa Jože Kotar (levo) nadzira še zadnja dela. (Foto: B. B.)

Novo mesto - V krožišču na novomeški severni obvoznici danes zaključujejo dela na skulpturi, ki bo poslej krasila eno od glavnih vpadnic v mesto. Postavitev orjaške tablete financira družba Krka, zasnoval pa jo je novomeški likovni ustvarjalec Jože Kotar. Skulptura je že skoraj nared, le še premazati jo morajo z zaščitnim slojem in urediti razsvetljavo. Uradna otvoritev bo v petek, 3. oktobra.

‹ nazaj

Komentarji (6)

29.9.2008OceniZdravje 
Človek ne more verjeti, da je to res mogoče. Tableta?!?! Je Novo mesto povsem zapustil zdrav razum?
29.9.2008Ocenivlado 
Zapustil, ja, zapustil... Zato pa rabi tablet.
30.9.2008OceniBlaž 
Človek, ki ima razum mora vedeti da tableta ima veliko z Novim mestom.To je pač dobrodošlica,smerokaz in ponos Novega mesta!To tableto je financirala tovarna zdravil Krka...Občina Novo mesto nima ne ideje ne denarja...tako bo vsaj en rondo nekako drugačen in olepšan...Če vas moti tableta se izognite temu rondoju in se vozite mimo tistih, kjer raste plevel.
30.9.2008OceniAnna 
Um je kot padalo, najbolj deluje, ko je odprt. BRAVO UMETNIK J. KOTAR!!!
30.9.2008OceniMojster Miha 
Moj malo dete, s katerim se vsak dan peljeva mimo rondoja, me je včeraj, ko so končno umaknili tisti žakl s tableta, vprašal, zakaj je tisti kup peska tam?! Mali bo umetniški kritik, ni kaj.
30.9.2008Ocenimojster 
Vi Novomeščani in ostali Podgurci ste pa res eni fenomeni. Vse kar premorete je pljuvanje popreko in počez. Končno se je nekdo spomnil urediti prostor, ki ga je prej zaraščala visoka trava, na njem postaviti nekaj zanimivega za vsakega domačina in tujca, ki se pelje tukaj mimo. Kaj pa naj bi bil simbol Novega mesta, če ne tovarna zdravil Krka? Ta tovarna vam daje kruh polovici (drugi polovici pa Revoz) in bi bilo v vseh normalnih okoljih zaželjeno, da se jo podpira na vsakem koraku. Toda ne, treba je biti pač pameten in skritizirati vse, kar ni podobno "firklu" cvička (čeprav je tudi to vaš simbol).

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava