kronika

Namesto napotnice položnica

12.2.2009 | 19:00 | B. B.

Danko Brajdič je novomeški zdravstveni dom zapustil s položnico za 333 oz. 166 evrov. (Foto: B. B.)

Danko Brajdič je novomeški zdravstveni dom zapustil s položnico za 333 oz. 166 evrov. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Novomeški romski svetnik Danko Brajdič je zaradi bolečin v križu in nogah ter povišane temperature popoldne peljal ženo k dežurnemu zdravniku v novomeški zdravstveni dom. A namesto zdravila ali vsaj napotnice za specialista je družina Brajdič dežurnega zdravnika zapustila s položnico za 333 oz. 166 evrov zaradi kršenja javnega reda in miru.

"Ko sva prišla v ambulanto, mi je želela zdravnica dati injekcijo, česar sem se zelo prestrašila," nam je povedala Dankova žena. Njen mož dodaja, da je zaradi tega želel, da zdravnica ženo pregleda v njegovi prisotnosti, a je zdravnica vztrajala, naj se umakne.

"To sem tudi storil in medtem, ko si je zdravnica natikala rokavice, sem stopil do bolničarja, ki je sedel za mizo. Rekel mi je, naj se umaknem, češ da ga motim pri delu. Vprašal sem ga, kaj sploh dela, on pa je postal žaljiv, češ da sem ciganski svetnik in podobno. Nočem, da me kdorkoli zmerja s ciganom," dogodke opisuje Danko Brajdič, ki dodaja, da je bolničarja pozval, da se o teh zadevah pogovorita kje drugje, pri čemer ga je, kot je povedal sam, "prijazno potrepljal po glavi." 

Brajdičevo vedenje je bolničar očitno razumel kot nasilno. Na kraj dogajanja je namreč  kmalu prišlo pet policistov in varnostnik. 

"Jaz sem bil povsem miren, a so mi vseeno napisali kazen zaradi kršitve javnega reda in miru. Zapisnika  nisem podpisal, ker nisem naredil nič slabega. O tem bi se lahko prepričali tudi prek posnetka, saj vse dogajanje pred in v ambulanti snema varnostna kamera. A ta, kot je policistom zatrdil bolničar, menda ni delala ravno takrat, ko sem bil v ambulanti," nam je še povedal Brajdič.

Brajdičeva sta, kot sta nam zatrdila, morala ambulanto zapustiti brez zdravniške oskrbe in brez napotnice za specialista. Kot smo lahko razbrali iz pogovora med Brajdičem in dežurnim bolničarjem, zdravnica ni želela napisati napotnice, ker da je Brajdičeva žena odklonila zdravljenje.

Zdravnica zadeve ne komentira

Dežurna zdravnica o dogajanju ni želela govoriti z novinarji, zato bomo jutri za opis in komentar dogodkov poprosili vodstvo zdravstvenega doma.

Vprašanje, kdo bo pomagal Brajdičevi ženi, je rešil zdravnik na oddelku splošne medicine, ki je ob našem odhodu obljubil, da bo sprejel Brajdičeva.

‹ nazaj

Komentarji (17)

12.2.2009Ocenijaki 
Bravo naj se ve kdo je glavni v mestu.
12.2.2009Oceniza znoret 
A je v tej ljubi nam državi sploh še kaj normalno? Na en ušiv recept čakam vsaj en dan, vedno držim jezik za zobmi, ko gredo vsi Romi vedno pred mano k dohtarju, čeprav delam!!!, a počasi se mi trga film. Pa saj, kako naj bo drugače, če vse skoči, še AI, ko se enemu Brajdiču zazdi, da ga niso vzeli kot carja, za kar se ima... Štala!
12.2.2009Ocenijože 
Ta položnica je že zgorela na ciganski vatri. Itak bo g.Danko zdaj tožil kpl vpletene osebe. Čeferin si že mane roke za novo porcijo davkoplačevalskega denarja.
13.2.2009Ocenimaja 
lepo prosim cigan dol alpa gor pri zdravniku smo vsi enakopravni.
13.2.2009Oceniklemen 
briga me za cigane berem večkrat po časopisu da umrejo otroci zaradi zdravnikova malomarnost mogoče se je gospod svetnik tudi ustrašil za ženo to pomojem ni naredil noben prkršek
13.2.2009Ocenijože 
Klemen, kot prvo je pripeljal ostarelo 100 kg ženo in ne otroka. Kloftanje medicinskega osebja po tvoje ni prekršek.
13.2.2009OceniNerom 
To pa je nek članek... Lahko vsaj napišete, na podlagi česa, je bil tip oglobljen? Je razgrajal, je pretepal? Kaj? Iz članka sledi samo, da je hotel biti zraven pri pregledu žene, kar je po mojem trapasto, ne vem pa, če je kaznivo, in da je nekaj ogovarjal bolničarja. Kaj od tega je torej prekršek ali kaznivo dejanje? Pišite malo bolj jasno...
13.2.2009Ocenijože 
Klofnil je bolničarja, no g. Danko seveda pravi, da ga je samo pobožal s svojo svetniško rokico. A to ni dovolj za kaznivo dejanje?
13.2.2009OceniMiha 
Dotaknil se je bolničarjeve glave in mu predlagal, da gresta ven poravnat račune. To je GROŽNJA. Seveda je kaznivo dejanje. Seveda pa to, kar je bolničar storil, ni prav in pričakujem, da se ga suspendira.
13.2.2009Ocenijože 
Točno tako, bolničarja je potrebno suspendirati. Kako more falot nastavljati glavo g. Danku, baraba bolničarska.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava