posavje

Lekarna Krško ponovno v svojih prostorih

16.3.2009 | 08:00

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Krško - Lekarna Krško od danes ponovno deluje v obnovljenih prostorih na stari lokaciji v zdravstvenem domu. Spomnimo, 1. septembra lani so bili v požaru, ki je zajel krški zdravstveni dom, povsem uničeni poslovni prostore lekarne, oprema, zaloga zdravil in ostalo blago za prodajo.

Vzrok požara, ki je prizadel tudi tretjino objekta Zdravstvenega doma, s strani preiskovalcev še ni podan, dejstvo pa je da je bila v požaru najbolj prizadeta lekarn, pravi direktorica lekarne Pavla Janc.

Lekarna Krško ponovno v svojih prostorih

Vodstvo lekarne je po končani začetni intervenciji Poklicne gasilske enote Krško, prevzelo vse nadaljnje postopke vodenja sanacije. Po pregledu vseh poškodovanih materialov in konstrukcije ter po prejemu vseh strokovnih mnenj,  so se začela sanacijska dela, ki so bila zaključena v začetku decembra, nakar so začeli z obnovitvenimi deli, sredi februarja 2009 pa še z montažo opreme.

"Vrednost vseh del, skupaj z opremo in stroški povezanimi s požarom znaša dobrih 624 tisoč evrov. Poleg tega pa je bilo še za 190 tisoč evrov uničenih zalog zdravil in blaga. Vrednost poslovne škode ta trenutek še ni mogoče oceniti v celoti. Ob tem se Lekarna Krško zahvaljuje vsem zvestim uporabnikom, ki so z največjo mero razumevanja in potrpežljivosti sprejeli poslovanje na nadomestni lokaciji, ki nam jo je v eni od ambulant odstopilo vodstvo Zdravstvenega doma," pravi Jančeva.

Lekarna Krško ponovno v svojih prostorih

"V tistem času pa smo na prizadeti lokaciji zagotovili neprekinjeno varovanje objekta, obvestili zavarovalnico in jo zaprosili za ogled kraja dogodka. V naslednjih dneh so bili v odstranjevanje posledic požara vključeni vsi zaposleni v zavodu. Najprej je bilo potrebno odstraniti nevarne odpadke uničenih zdravil in ostalega blaga, ki so jih za predajo pooblaščenemu zbiratelju z ustrezno dokumentacijo pripravili naši farmacevtski strokovni delavci. Najnevarnejši odpadki so bili predani direktno pooblaščenemu uničevalcu tovrstnih odpadkov. V požaru je bila uničena vsa računalniška oprema. Zaradi rednega arhiviranja in ustreznega varovanja so ostali vsi podatki nepoškodovani.

S strokovno ekipo svetovalnega inženiringa smo pripravili načrt sanacije. 6. septembra je lekarna pričela ponovno poslovati z enakim odpiralnim časom in obsegom dežurne službe kot pred požarom.

Na osnovi prejetih rezultatov in priporočil Zavoda za zdravstveno varstvo Novo mesto smo vsa rušilna in obnovitvena dela razdelili na interventna in sanacijska. Nadaljevali smo s fizičnim odstranjevanjem in ustreznim deponiranjem vseh poškodovanih in onesnaženih predmetov in porušenih materialov.

Naročili smo kontejner za shranitev dokumentacije in bivalni kontejner za namestitev upravno računovodske službe in vodje lekarne. Medtem smo v prizadetih prostorih nadaljevali z odstranjevanjem mavčnih sten, talnih oblog, odstranjevanjem instalacij in čiščenjem betonskih sten ter stropov,"je v sporočilu za javnost še zapisala Jančeva.

‹ nazaj

Galerija (4)

Lekarna Krško ponovno v svojih prostorih
Lekarna Krško ponovno v svojih prostorih
Lekarna Krško ponovno v svojih prostorih
Lekarna Krško ponovno v svojih prostorih

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava