zgodbe

Približuje se Rock Otočec 2009!

4.6.2009 | 10:25 | Rudi Vlašič

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Prizadevna organizatorja Tadej Kapš in Franci Kek (Foto: Rudi Vlašič)

Prizadevna organizatorja Tadej Kapš in Franci Kek (Foto: Rudi Vlašič)

Novo mesto, Otočec - Festival Rock Otočec, ena najbolj norih zabav v Sloveniji, bo na idilični lokaciji za gradom Otočec ob reki Krki letos potekal od 26. do 28. junija.

Med glasbenimi gosti bodo letos največ pozornosti vsekakor deležni Tito & Tarantula, Ferus Mustafov, Dan, Big Foot Mama, Prljavo kazalište, Vlado Kreslin, Zabranjeno pušenje, The Beat Fleet, Zaklonišče prepeva, Orlek, Društvo mrtvih pesnikov in še nekateri drugi. Razen impro gledaliških zadev bodo na terenu delovali Picikato brass band.

Energični makedonski romski pihalci so pred dvema letoma že nastopili na glavnem odru Rock Otočca. Obiskovalci si bodo lahko privoščili tudi razne zabavno-športne igre ter blatne in vodne kopeli.

Glede na aktualne slovensko-hrvaške odnose bo tudi del Rock Otočca minil v znaku te teme. Franci Kek, idejni oče festivala in njegov umetniški vodja, pravi: "Seveda bomo delovali v smeri izboljševanja odnosov in ne obratno. V soboto popoldne se nam bo predstavil eden najvidnejših hrvaških komikov Željko Pervan, pred tem pa bo točno opoldne potekal improvizacijski gledališki dvoboj med Slovenijo in Hrvaško. Smeha in radosti bo tudi sicer dovolj. K temu bodo prispevali tudi znani imitator Marjan Šarec in ekipe impro gledališčnikov. Razen glavnih nastopajočih bo za glasbo poskrbljeno na sosednjem otoku, pod glavnim gostinskim šotorom in za netipične rockotoške zvoke v bližnji otoški diskoteki."

Kek pravi, da se recesija nekoliko pozna pri odzivu sponzorjev, medtem ko tega ni čutiti pri številu obiskovalcev. In dodaja: " Do 30. aprila so ljubitelji festivala Rock Otočec pokupili že več kot polovico vseh vstopnic. To je tudi lepo priznanje festivalu, saj v času predprodaje ni bila znana še niti ena sama glasbena skupina, ki se bo predstavila na festivalu. Veseli me, da bo festival zaključila ska zasedba Plebs, ki je na Rock Otočcu prvič nastopila se kot mlada neuveljavljena glasbena skupina, letos pa prihaja na festival kot ena najboljših italijanskih skupin. Plebs bodo nastopili za letošnjimi glavnimi gosti, to bodo Španci z imenom Tito & Tarantula. "

Festival pripravlja že utečena ekipa. Francija Keka zelo pomirja stavek, ki ga večkrat izreče vodja projekta Tadej Kapš: "Vse bomo zrihtal."

‹ nazaj

Komentarji (3)

21.6.2009OceniKat. 
Waaa. sami moji nastopjao <3
21.6.2009OceniViki 
U spet ta jajca.
23.6.2009Ocenianja 
pizda in to vreme....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava