gospodarstvo

Vinu Brežice odklopili elektriko

6.8.2009 | 13:50 | A. K.

Iljaš: Stanje na trgu dela v Posavju je katastrofalno

Telefon glavnega direktorja Vina Brežice Mihajla Čuleta že nekaj dni zvoni v prazno. (Foto: arhiv DL/M. Luzar)

Telefon glavnega direktorja Vina Brežice Mihajla Čuleta že nekaj dni zvoni v prazno. (Foto: arhiv DL/M. Luzar)

Brežice - Razlog, da novinarji v minulih dneh nikakor nismo mogli priklicati odgovornih v podjetju Vino Brežice, ki se že leta spopada s težavami, je odklopljena elektrika. Zaradi slednje je sindikat odpovedal že napovedano stavko, usoda podjetja in več kot 100 zaposlenih pa je zaradi domnevno precejšnjih likvidnostnih težav podjetja zelo negotova.

"Sedaj smo v fazi pogajanj, s pomočjo katerih bomo skušali delavcem zagotoviti zaostale plače in regres," je za Dolenjski list povedal sekretar posavske zveze svobodnih sindikatov Igor Iljaš.

Zamiki plač naj bi se v posavskem podjetju, ki je v lasti družine Čule, začeli že meseca maja, zadnje junijske plače pa delavci sploh niso dobili. Zaradi vsega naštetega se Iljaš boji, da za podjetje ni druge rešitve kot stečaj, obeti za nove zaposlitve delavcev Vina Brežice pa trenutno v Posavju niso najboljši.

"Ta trenutek je stanje v Posavju katastrofalno. V začetni fazi je kazalo, da bo šla kriza kar v redu mimo nas, zadnji podatki pa so zelo zaskrbljujoči," je zaskrbljen Iljaš.

Po podatkih Zavoda za zaposlovanje naj bi se tako delež brezposelnih v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal skoraj za polovico, brez službe pa je trenutno skoraj 3.400 ljudi. Najhuje je v sevniški občini, kjer je brezposelnost v primerjavi z lanskim letom višja kar za 45 odst.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava